torstai 20. elokuuta 2015

3x Liebster Award-haaste

Me saatiin kolme tämmöistä haastetta kolmelta mahtavalta blogilta: Huurrekuonot, Karwakorwien kohelluksia ja Common bunnies.

Mikä tarkoitus on tällä haasteella?
Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle.


1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.

2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 33 kysymykseen.

3. Nimeä ja linkkaa 6 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.

4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.1.Millainen on unelmien koirasi?
Hmmm....Unelmien koira....Koolla mulla ei oo väliä, paitsi se ei sais olla mikään jätti, eikä myöskään jalkoihin jäävä haukku. Olisi hyvä, jos karva olisi lyhyt tai keskipitkä. Värillä ei ole oikeen väliä, mutta valkoista en varmaan ottaisi, koska valkoisilla koirilla on yleensä jotain allergioita. Koiralta pitäisi löytyä työhalua, joka tykkäisi erilaisista haasteista ja tekee ne hyvin loppuun saakka. En haluaisi haukkuherkkää koiraa, enkä mielelläni riistaviettistä. Olisi hyvä, jos koira ei olisi liian raskasrakenteinen, kuten joku napolinmastiffi, vaan olisi hyvä, että sen rakenne sopisi erilaisiin harrastuksiin. Samoin koiran tulisi olla kiltti perheenjäseniä vastaan, vieraisiin sen ei kuitenkaan tarvi olla semmonen, että änkee syliin, vaan tulee rauhallisesti tervehtimään ja sen jälkeen menee tekemään omia hommiaan.


2.Kummat koirat ovat enemmän sinun mieleesi , pienet vai suuret?
Suuret ja keskikokoiset. Itselläni on ollut perheessä aina isompia koiria, joten ehkä siksi en ole tottunut niihin pieniin koiriin. Niitten pienien koiren kanssa pitää kulkea niin varovasti, ettei vaan tallaa semmoista ja pitää aina kattoa semmosen perään, ettei se karkaa jostain raosta tai oo ihan heti selän takana piilossa. Siilloin, kun itse kääntyisin, niin voisi olla jo koirasta ja ison koiran huomaa paremmin ja semmosta sä et pysty tallaamaan. Itse oon kerran kompastunut Sedittiin, mutta ei sille mitään tapahtunut, mutta pieneltä koiralta ois voinut jo henki lähteä.


3.Turkkirotu vaiko karvaton?
Turkkirotu tietenkin. Kyl mää varmaan pystyisin omistaa karvattomankin, mutta sen nahan kanssa on taas liikaa tekemistä. Koira joutuu paksuissa takeissa kävelemään ulkona. Sit taas, kun on kuuma aurinkoinen päivä, niin pitää muistaa sitten rasvata se koira, ettei sille tulis mitään iho-ongelmia, joten ehkä siksi mä tykkään enemmän noista turkkiroduista.


4.Mitä harrastat koirasi/koiriesi kanssa?
Seditin ja Lunan kanssa treenataan tokoa, silloin kun itse tietenkin jaksan :D Lunan kanssa ois tarkoitus alkaa treenaamaan agilitya, kun se tykkää siitä paljon. Seditin kanssa mä taas jäljestelen ja kohta myös Sedit pääsee minun kanssa rullaluistelemaan, kun vihdoin ne rullat ostin itselleni. 


5.Tykätäänkö teillä uida?
Molemmat koirat rakastavat. Sedit tykkää uida ja ottaa rennosti vedessä, mutta taas Luna on ihan toinen tarina. Luna tykkää todella paljon suikulähteistä ja napata sitä vettä. Jos taas on joku järvi, niin se menee sinne veteen ja alkaa sitten paiskoa tassuilla vettä, että se vesi menis ilmaan ja silloin se voi napata sitä.


6.Millä perusteilla valitsit juuri sen koiran mikä sinulla nyt on?
Seditin hankintaan mulla ei ollut oikeen mitään perusteita, koska tiesin, että seuraava koira tulee olemaan rescue ja me oltiin valmiita erilaisiin ongelmiin. Mun äitini rakastaa ihan sikana dobbereita, koska hän on myös niitä joskus kasvattanut, joten olin 80% varma, että meidän seuraava koira myös tulee olemaan dobberi ja niin sieltä tulikin semmoinen otus, joka pelkäsi kaikenlaista käsittelyä ja ääniä, mutta nytten se tykkää rapsutuksista, eikä sitä mitkään äänet häiritse.


7.Mitä tuhoja teillä on tehty?
Kumpikaan koira ei oo tehnyt yhtäkään tuhoa, jos nyt oikein muistan. Luna taisi kerran purkaa tyynyn sisällykset


8.Miten monesti teillä ollaan vierailtu eläinlääkärin vastaanotolla rokotuksia lukuunottamatta?miksi?
Seditllä mentiin kuvauttamaan yksi ontuva lonkka. Lunan kanssa taas me ollaan monesti käyty eläinlääkärissä hakemassa eri reseptejä. Samoin tehtiin Lunalle parit verikokeet ja katsottiin, että pahentuuko Lunan allergiat ja jne.


9.Kuinka monta eri temppua koirasi taitaa?
Sedit: istu, tänne, maahan, odota, irti, hae, esitä kuollutta, orava, heiluta, anna tassu, pää maahan, tee kuplia veteen, katso, luoksetulosta seis, ylävitonen, koske, kumpi käsi, hyppy, tassut käsivarrelle, rukoile.

Luna: istu, maahan, tassut käsivarrelle, peruuta, tanssi (tassut käsivarrella), seuraa, katso, sivulle, anna tassu, ylävitonen, sano, liikkeestä istu, liikkeestä maahan, tänne.


10.Monta pantaa koirallasi on?
Seditillä on kaksi, samoin Lunalla.


11.Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä?
Itse en ole oikeen niistä välitä, mutta niistä voi saada oikein hyvää palautetta koiran rakenteesta, mutta itseäni taas ärsyttää, kun jotkut ihmiset ovat sitä mieltä, että heidän pitää voittaa ja tekevät ihan kamalia juttuja(esim. koiran myrkytys), että heidän koira voittaisi. Samoin ne ihmeen repimiset hihnasta ja jalkojen repiminen on taas ihan kamalaa katsottavaa.


12. Mitä kaikkea luvatonta koirasi on tuhonnut?
Vastaus löytyy kysymyksestä nr.7

13. Minkä merkkistä ruokaa koirasi syö?
Sedit: Lukullus, Brit Care, Rocco, GranataPet, Wolf of Wildrness, Animonda Gran Carno.

Luna: Exsculsion, Grain Free, Wolfsblut, Rocco, Lukullus, Animonda Gran Carno, Happy Dog, Wolf of Wildrness.

14. Mitä koirasi inhoaa kaikkein eniten?
Luna inhoaa sitä, jos se ei saa juuri sitä, mitä hän haluaa. Sedit taas ei tykkää moottoripyöristä, jos ne kulkee ihan sen nenän edestä, samoin se ei tykkää oikein sakemanneista ja kultsuista.

15. Mitä harrastat koirasi kanssa? Onko teillä tavotteita mitä haluaisitte saavuttaa?
Vastaus löytyy kysymyksestä nr.4. Tavoitteita meillä ei ole, mutta jos Luna jäisi meille pysyvästi ( niin kuitenkaan ei käy), niin varmaan hänen kanssa ois kiva joskus mennä mölliagilityyn ja tokokokeeseen. Seditin kanssa ois taas todella kiva käydä dogtrekkingkipailuissa.

16. Koiraasi eniten motivoiva asia?
herkut tietenkin.

17. Reagoiko koirasi telkkarista/koneelta tuleviin haukkuihin? Jos niin miten?
Molemmat koirat eivät oikeen reagoi, paitsi Sedit, jos se kuulee jonkun eläimen äänen, niin se alkaa kääntelemään pääntänsä ja ihmettelemään, että mitä ääniä se telkkari päästää.

18. Minkälainen on koirasi turkin hoito?
Lunaa ei tarvitse yhtään harjata, mutta pestä kerran kuukaudessa pitää. Seditiltä taas lähtee hieman enemmän karvaa kuin Lunalta, joten välillä trimmailen Sedittiä trimmausveitsellä, joka on tarkoitettu lyhytkarvaisille koirille.

19. Annatko joitakin ylimääräisiä lisiä koirasi ruuan sekaan? Jos niin mitä?
Pellavaöljyä, jos maha on sekaisin, niin semmosta ruskeaa kakkaa, joka on tarkoitettu eläimille ja siihen mukaan ruskeeta riisiä. Välillä molemmat koirat saavat myös hieman porkkanaa lihan sekaan. 

20. Mitä kaikkea koirasi pelkää vai onko täysin peloton kaikelle?
Luna ei pelkää mitään muuta, paitsi hieman siiliä. Sedit taas pelkää isoja ukkosia ja ilotulitteita, jos joku pamauttelee niitä todella lähellä. Samoin Sedit pelkää käärmeitä ja suihkupulloa. Samoin se pelkää kovaa lattiiaa.

21. Onko koirassasi näkynyt agressiivisuuden merkkejä muihin koiriin tai ihmisiin?
Ihmisiin ei, jos ihminen ei halua halata Sedittiä kaulasta. Luna taas rakastaa jokaista ihmistä ja tykkää pusuista ja halauksista. Luna jopa itse osaa änkeä kainalon väliin. Koirien kanssa hän on enemmän dominoiva, jonka voi myös huomata, kun hän leikkii muitten koirien kanssa. Pään pitää olla aina ylempänä ja se laittaa sen selän ja kaulan ylös. Sedit tulee taas toimeen yleensä monen koiran kanssa, jos kyseessä ei ole sakemanni tai kultsi.

22. Ottaisitko koiraa löytöeläinkodista tai koiratarhalta?
Ottaisin. Jopa kaksi semmoista on meillä kotona. Itse tulen aina ottamaan koiria koiratarhalta, koska maailmassa on niin paljon kodittomia koiria ja niitä syntyy vain lisää. Vaikka ne koirat syntyisivätkin kasvattajan luona ja ne ois puhdasrotuisia, niin kyllä niitäkin piisaa koiratarhoilla.

rescuevaaveja koiratarhalla

23.Mitä harrastat?
Harrastan tällä hetkellä rullaluistelua, valokuvaamista, piirtämistä ja koiren kanssa puuhailua.

24.Mitä odotat tulevaisuudelta?
Paljon elukoita kotona, iso tontti, jossa on iso piha, kunnon kuvauskalustoa, rahaa, matkustelua pitkin maailmaa, tervettä perhettä ja tietty kavereiden kanssa hengailua, kuten aina ;)

25.Suosikki vuodenaikasi?
Kesä se tietenkin on, vaikka välillä on kyllä niin kuuma, että itse haluaisin talven takaisin.

26.Lempi värisi?
Musta, valkoinen, turkoosi, vaaleanpunainen, harmaa ja kaikki pastellivärit.

27.Kuvaile tyyliäsi?
En mää osaa oikeen kuvailla mun tyyliä kai se on semmonen perustyyli :D Voin vaikka joskus ottaa itsestäni kuvia, niin voitte nähdä ja sanoo, et mikä ihme tyyli se on.

28.Minkälaisen musamaun omistat?
Itse tykkään kuunnella kaikkea paitsi rockkia, klassista, heavy metallia. Artisteista on monta, joista itse tykkään, mutta tässä on pari:
Jay Sean, Pitbull, Flo rida, Ellie Goulding, David Guetta, Afrojack, Eminem, Calvin Harris, Coldplay, Pink, One Republic, Zedd, DJ Antoine, Charli XCX, Skrillex, Avicii, The Script, Adam Lambert, Jacoo, Eric Prydz, Chris Brown, Faydee ja Wiz Khalifa.

29.Paras tv-sarja?
Grimm, CSI Miami, Rodzinka pl, Idiot Abroad

30.Kadutko elämässäsi mitään ja jos kadut niin mitä?
Kai niitä on pari, mutta en mää niitä kaikkia muista. Kai mää nyt hieman kadun sitä, et alussa kun Dragon tuli meille, niin käsittelin sitä kuin jotain nallekarhua :D

31.Mikä on tällä hetkellä parasta elämässäsi?
Ehkä se, että omistan aivan mahtavia kavereita, joiden kanssa me hengaillaan ulkona koirien kanssa ja sit tietty Sedit. Seditistä on nytten tullut aivan täydellinen koira, joka tykkää seikkailla ja etsiä uusia kivoja paikkoja, kuten minä.

32.Mitä pelkäät?
Mä en tietääkseni pelkää oikeen mitään, paitsi joitakin ihmisiä, jotka näyttävät pelottavalita :D

33.Lempi ruokasi?
Sphagetti, pannukakku, paahtoleipä, kasvissalaatti.11 uutta kysymystä:

1. Mikä oli sinun ensimmäinen eläin?
2. Miksi aloitit bloggaamisen?
3. Voisitko itse kuvitella olevasi jonkun lemmikin tai rodun kasvattaja?
4. Mitä mieltä olet rescuekoirista, kissoista ja muita eläimistä?
5. Valokuvauksen parhaat ja huonot puolet?
6. Mitä parasta sinun mielestä on lemmikissä?
7. Kuivaile sinun paras seikkailusi.
8. Haluaisitko asua ulkomaalla? Miksi?
9. Oletko koskaan tehnyt jotain väärin lemmikkisi koulutuksessa?
10. Voisitko koskaan omistaa fretin?
11. Onko sinulla jotain paikkaa, missä voit rauhoittua?

Blogit, joille annnan haasteen:
P.S. Meidän poppoo sai Hurttahuoneen kautta alennuskoodin Chia de Gracia-tuotteisiin, mikä on voimassa elokuun 23. päivään asti. Allennuskoodi on hurtta082015. Kyseisellä koodilla saa -20% alennuksen. Menkäähän toki hyödyntämään koodia!

Chia de Gracian sivuille pääset tästä!

5 kommenttia:

 1. Kiitos ihan hirmuisesti tästä haasteesta ja rustailenkin sulle vastauksia noihin kysymyksiin tässä tän illan aikana. Jos en ehdi kaikkiin vastata tänään niin viimeistelen vastaukseni sitten huomenissa :)

  VastaaPoista
 2. Moikka! Osallistuit valokuvahaasteeseen ja voitit kisan, jee! Toiveena on, että teet tämän johdosta uuden valokuvahaasteen omassa blogissasi :)
  http://sateinen.net/blogi/2015/08/04/valokuvaushaaste-vastavaloon/

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta, täytyy katsoa jos jossain välissä ehtisin tuon tehdä! :) Blogin puolella on taas ollut vähän hiljaista kiireistä johtuen..

  VastaaPoista