lauantai 8. elokuuta 2015

Kaukana kaupungista osa 1



Haluaisin teitä ensimmäisenä pahoitella, että tämä postaus tuli näin myöhään, mutta mulla kesti hieman kuvien muokkaamisessa. Toki olisin voinut näyttää teille raakaversiot, mutta itse myöhemmin olisin silti joutunut tekemään toisen postauksen, jossa näytän sitten valmiit kuvat, koska itse en tykkää oikeen näyttää raakaversioita :D Antakaa myös toki palautetta kuvista.

Ensimmäisenä päivänä eli 11.07 oli meidän lähtö Bieszczadiin. Itse aamulla kello 7:00 heräsin ja aloin vielä pakkaamaan kaikki rasvat, herkut koiralle ja muut tavarat. Sedit alkoi jo tuntea, että jotakin on meneillä. Noin yhdeksän aikaan mun ystäväni Alicja ja hänen vanhemmat tulivat autolla hakemaan minut, Seditin ja kaiken maailman laukut ja reput. Sedit oli todella iloinen, kun hän pääsi näkemään tuttuja naamoja ja tietenkin oman kaverinsa Tolan. Itse pakkasin omat kamat autoon, jonka jälkeen menin Seditin kanssa pienelle lenkille, ettei sen kans tarvis heti lähdön jälkeen mennä pissalle. Siinä sitten meidän vanhemmat hieman keskustelivat ja myöhemmin olikin jo aika hyvästellä äiti ja Luna ja mennä matkaan. Sedit oli minun vierelläni ja Tola oli Alicjan äidin sylissä.




Matkan varrella me tehtiin pieni tauko, jossa koirat pääsivät pissalle ja sitten jatkettiin taas matkaa. Myöhemmin me vielä mentiin McDonaldiin. Itse jätin Seditin Alicjan isän hoiviin. Me mentiin sitten ostamaan jotain syötävää ja kahveeta meille ja Alicjan vanhemmille. Siinä me sitten syötiin ja koirilla valui vain kuola, joten olihan niille pakko antaa pieni pala lopuksi. Pienen piknikin jälkeen meillä oli vielä yli tunti ajettavaa, joten me lähdettiin matkaan. Matkan varrella me nähtiin paljon kattohaikaroja ja Sedit ihmetteli hienoja maisemia.

Hieman yli kolmen tunnin kuluttua me saavuttiin vihdoin paikalle :) Siinä tuli sitten tervehdittyä naapureitten kanssa ja myöhemmin sen talon omistajien kanssa, jossa me se kaksi viikkoa oltaisiin. Alicja on jo vanhempiensa kanssa joka vuosi ollut kyseisen parin luona jo 15-vuotta. Sedit haisteli hieman naapureitten koiria, myöhemmin meidän talon mustaa mittelityttöä. Tervehdyksien jälkeen oli aika mennä meidän huoneisiin ja pakata tavarat ulos. Tolalla ei ollut paljoo nuuhkittavaa, kun hän tuntee kyseisen paikan, mutta Sedit taas nuuski joka nurkan, jonka jälkeen se meni isolle parvekkeelle katsomaan maisemia.




Silloin, kun kaikki tavarat oli laitettu kaappeihin, kylpyhuoneeseen ja jääkaappiin, niin itse menin sitten Seditin kanssa takapihalle katsomaan, että mitä siellä oli. Sedit ensimmäisenä meni sitten jokeen juomaan vettä, jonka jälkeen se meni sitten juosten niitylle haistelemaan ja tekemään muuta kivaa. Parin minuutin päästä takapihalle saapui Tola, ja sekin meni juosten niitylle hieman saalistamaan myyriä.

Itse menin takaisin huoneeseen ja jätin sitten koirat tekemään omaansa, koska kuulemma talon omistajat eivät ole ikinä nähnyt heidän talon seudulla yhtäkään kyytä. Sisällä me sitten hieman juteltiin, että me voitais mennä läheiseen baariin, jossa on myös järvi. Me sitten siinä pari tuntia levättiin ja vasta silloin me mentiin kyseiselle järvelle. Sedit matkan varrella ihasteli maisemia ja merkitsi uutta reviiriään. Paikalle saapuessa me huomattiinkin, että kyseisessä järvessä ei ole melkein yhtään vettä vain mutaa, mutta hieman kauempana oli sitten jo paaljon vettä, mutta me päätettiin mennä sitten hieman leikkimään mutaan koirien kanssa :D




Ensimmäiset 10 askelta meni sujuvasti, mutta myöhemmin se muta tuntui jo pehmeämmältä. Sedit sitten äkkiä pinkosi veteen lepäilemään. Alicjan isä halusi sitten hypätä yhden pienen joen yli, mutta hänen toinen jalka jäi sitten kiinni mutaan, mutta onneksi hän sitten pääsi sieltä pois, muttei siistinä :D Itse löysin kovemman paikan, josta itse sitten hyppäsin. Sedit hieman jäi kiinni mutaan, mutta kyllä se sieltä omin avuin pääsi pois. Siinä mudassa se sit käveli ja alkoi myöhemmin nuuskimaan pusikoita, kun villisikojen jälkiä siellä näkyi olevan.

Itse taas olin niin älykäs, että mä menin sinne mutaan sitten omilla nikeillä ja hieman mutasia ne oli, mutta onneks sain ne pestyä ja ne on nyt taas hienoja ja kiiltäviä. Siellä me sit Alicjan isän ja Seditin kanssa käveltiin ja etsittiin pakkkoja, jossa se muta ois kovettunut. Onneksi me päästiin sieltä kummiskin pois. Myöhemmin mä sitten kyseiseen mutaan otin Alicjan mukaan, mutta tällä kertaa ilman kenkiä ;) Siellä sitten me upottiin sinne mutaan hieman ja meidän farkut oli ehkä ihan vähän likaiset, mutta itse sitten menin veteen ne pesemään, vaikka sielläkin oli semmosta mutaa, että jäin hieman kiinni. Sit kun farkut pesin, niin rullasin ne sitten hieman ylemmäs, ettei koko farkut ois ihan täysin mudassa. Me myös pari kertaa kaaduttiin siellä Alicjan kanssa, mutta hauskaahan meillä silti oli, vaikka oltiin täydessä mudassa. Muut ihmiset siellä myös hieman kävelivät. Vaikkei kyseisessä järvessä ollut vettä, niin oli ainaskin mutaa, jossa oli paljon hauskempaa.

Mutaleikkien jälkeen oli aika juoda jotain. Me sitten käytiin hakemaan baarista fantat meille ja mentiin nurmikolle sitten lepäilemään. Sedit tuli vierelleni ottamaan pienet nokoset, mutta Tola päätti taas pyydystää myyriä. Ilta alkoi jo lähestyä, joten me palattiin jo tontillemme. Illalla me tehtiin tosteja ja Sedit päätti mennä Alicjan isän luo ulos sitten pitämään hieman seuraa. Pesun jälkeen, oli aika mennä nukkumaan. Itse nukuin Seditin kanssa huoneess, jossa oli parveke, Alicja keskimmäisessä huoneessa ja Alicjan vanhemmat sitten erillisessä huoneessa. Sedit ei oo ikinä yötä nukkunut mun vierellä, mutta sinä yönä se sitten päätti nukkua koko yön vierelläni. Itse pidin hieman parveketta auki ja oli todella ihanaa nukkua, kun näki tähdenlentoja ja kuuli susien ulvontaa :)



Toisena päivänä eli sunnuntaina, me päätettiin mennä aamusta rannalle. Me pakattiin kaikki kamat reppuun ja laitettiin koirille valjaat päälle ja matkaan! Rannalle oli matkaa pari kilometriä, mutta kyllä me sinne hyvin päästiin, vaikka hiki alkoi jo otsasta valua. Onneksi matkalla oli pieni lätäkkö ja yhdestä putkesta tuli vettä, jossa me käytiin hieman juomassa, kun kyseinen vesi vuorista tulee. Meidän juomisen jälkeen Sedit päätti mennä siihen pieneen vesilätäkköön sitten lepäämään. Tola taas jaksoi juosta, vaikka ulkona olikin kuumaa ja aurinkoista. On se kyllä ihmeellistä, koska Tola on 10-vuotias ja sillä on paljon enemmän energiia kun tolla mustalla makkaralla. Tola on taas valkoinen, joten se ei lämpene, niin helposti kuten Sedit.




Vihdoin ja viimein me saavuttiinkin rannalle. Kyseisellä rannalla, missä me oltiin, niin ei ollut yhtään ihmisiä, koska kaikki olivat toisella puolella järvee. Hurtat heti pinkosivat veteen. Tola vain hieman päätti mennä veteen, mutta Sedit meni heti uimaan ja vilvoittelemaan ittensä. Me siinä samalla hetkellä, pakattiin kaikki tavarat repusta pois. Itse ihan ensimmäisenä tartuin mehuun, jonka jälkeen otin pari kuivaa omenaa. Tola siinä mun nenän vieressä sitten tuijotti, että saakohan hänkin pienen palan. Annoin sitten Tolalle pienen palasen ja kyllähän se sen söikin :D 

Noin vartin kuluttua itse menin Alicjan kanssa pusikoihin piiloon, laittamaan bikiinit päälle, koska ei sitä oikeen viittiny siinä keskellä rantaa riisuutua, koska monet ihmiset olivat siellä veneilemässä. Sit kun me saatiin bikiinit päälle, niin koko poppoon oli aika mennä uimaan. Tola päätti jäädä rantaan odottamaan meitä, mutta Sedit päätti tulla sit meidän mukaan hieman pulikoimaan. Myöhemmin se oli sitä mieltä, että nyt riittää ja se meni sit rannalle, Tolan kanssa ottamaan hieman aurinkoa.




Uimisen jälkeen menin Seditin kanssa hieman tutkimaan koko rantaa. Sedit löysi jonkun kuivuneen kalanraadon, jonka heitin sitten veteen, mutta unohdin siinä samalla, että Sedit tykkää uida. Joten se sitten päätti menää kalanraadon perään uimaan. Itse kuljin pitkin heinikkoa ja näin paljon sisiliskoja. Palatessamme pienestä rantaretkestä, huomasin käärmeen-nahan. Päätin ottaa sen sitten muistoksi. Kyseisen nahan vieressä huomasinkin sitten palasen elävää käärmettä. Ensimmäisenä luulin, että se olisi rantakäärme, mutta vaaleenruskee väri ei sopinut rantakäärmeelle. Kosketin sitten sitä kepillä hieman ja vasta silloin, käärme laittoi päänsä esille. Huomasin kyseisen käärmeen pienen pään koon ja tajusin vasta silloin, että se on harvinainen aesculapinkäärme, joita voin nähdä vain Bieszczadeissa ja niitä on koko Puolassa vain 250 yksilöö. Itse otin heti pari kuvaa käärmeestä ja itse tykkään hirmuisesti TÄSTÄ kuvasta :) 




Käärmeen kuvauksen jälkeen, päätin viedä kyseisen nahan koirille nuuhkittavaksi. Molemmat hurtat ensimmäisenä haistelivat sitä ja yht äkkiä ne sitten pomppasivat sivulle. Sen jälkeen ne pysyivät siitä nahasta kaukana. Olihan se todella kiva tietää, että Sedit on sen verran älykäs, että se ymmärtää, ettei sen käärmeen kanssa kannata haistella. Toivottavasti se myös ymmärtää pitää kyistä kaukana :)

Rannalla me oltiin melkein viisi tuntia, joten oli aika palata kotiin. Kotona me päätettiin mennä koko poppoon kanssa ottamaan päiväunet. Päiväunien jälkeen me mentiin vielä illalla kauppaan, tekemään pienet ostokset. Onneksi kauppa oli noin kilometrin päästä meidän tontista, joten montaa kilometriä meidän ei tarvinnut mennä sinne. Toiselta osalata se oli myös hyvä, että se kauppa ei ollut ihan nenän edessä, koska ainaskin me molemmat saatiin hieman liikuntaa ja katsella hienoja maisemia. Vaikka kyseinen kauppa olikin pieni, niin kyllä siellä paljon tavaraa oli ja se oli paljon halvempaa kuin täällä Krakovassa, vaikka täällä Krakovassa onkin ruoka halvempaa kuin Suomessa :D Me otettiin sitten paljon juomaa mukaan, samoin nutellakin tarttui mukaan ja pari muuta juttua.

Illalla me tehtiin pari pannukakkua. Siinä me sit molemmat syötiin viisi pannukakkua kera nutellan ja kermavaahdon kanssa :D Illalla me sitten vielä ennen nukkumaan menoa, katsotiin pari sarjaa CSI Las Vegassia ja sitten me mentiin nukkuun. Sedit päätti taas nukkua mun vierellä.






2 kommenttia:

  1. ihania kuvia ja hei jos kiinnostaa niin tässä sulle haastetta:
    http://commonbunnies.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html

    VastaaPoista