perjantai 29. tammikuuta 2016

Missä Luna on?

Luna uudessa sijaiskodissa

Monet ovat varmaankin huomannut, että Lunasta ei oo tullu mitään uutta + "hurtat"-sivulla Luna on viety "Oli sijaiskodissa" osioon. Lunan siis muutti toiseen sijaiskotiin. Me ei sitä päätetty, mutta yhdistys, josta Luna tuli meille. Voin vain sanoa, että jos seuraavan kerran tuun ottamaan koiran sijaiskotiin, niin tuun sen ottamaan koiratarhalta, enkä halua enään sotkeuta noitten adoptioyhdistykien puuhiin, koska nillä on vain rahat mielessä, eikä yhtään koirien tunteet.

Miten Luna päätyi toiseen sijaiskotiin?

Meille soitti tuttava Sylwia, joka on vapaaehtoistyössä Fundacja AST:ssä. Hän sanoi meille, että parin päivän päästä he tulevat ottamaan Lunan toiseen sijaiskotiin. Me kysyttiin sitten, että miksi? Vastaukseksi saatiin, että me ei kuulemma enää pystytty pitämään sitä meillä ja yksi syy oli se, että se ei tuu toimeen Seditin kanssa. Kyllä, ei ne tulleet toistensa kanssa toimeen kotona, mutta ei se ollu meille mikään este siihen, että me sanottiin, että Luna ei voi olla meille siihen asti kun se löytäisi sen oman kotinsa. Jos meillä ois isompi talo, jossa ois iso piha, niin ihan varmasti Luna ois meille jäänyt ikuiseksi. Näyttää siltä, että koko yhdistyksen puheenjohtaja halusi vain saada Lunan Varsovaan..

Luna on jo riittävän pitkää mennyt käsistä käsiin ja nytten se joutui toisen kerran muuttamaan. Me ei valitettavasti voitu päättää, että jääkö se meille sijaiskotiin. Voin vain sanoa, että ihme touhua kyllä noi Puolalaiset yhdistykset tekevät.

Miten Luna sopeutui uuteen sijaiskotiin?

Me soitettiin Varsovaan ja kysyttiin, että miten Lunan matka sujui ja miten hän sopeutui. Meille sanottiin, että kaikki meni todella hyvin ja Luna sopeutui todella hyvin, mutta itse en oikein uskonut moisiin sanoihin. Onneksi Varsovassa asuu äidin ystävä ja hän meni tapaamaan kuukauden päästä sitten Lunaa, mutta kyseinen nainen sanoi, että nytten ei olo oikein sopiva aika, koska Luna on kokonaan auenneissa haavoissa. Kun itse kuulin moisen asian, niin kyllä itseltäni niitä kyyneliä tippui. Miten ihmeessä ne oikein kuukaudessa sai sen koiran moiseen kuntoon, kun se meillä oli kokonaan valkoinen ja iho todella hyvässä kunnossa ja se sai lääkkeitä, jotka auttoivat sitä ja Fundacja AST sanoi, että ne on todella hyviä lääkkeitä ja hyvä, että se saa niitä..

Me saatiin myös tiedoksi, että kyseinen puheenjohtaja sanoi, että me ruokittiin ja aneettiin sille huonoja lääkkeitä ja siksi se on kokonaan haavoissa. No ihme kyllä meillä se yli vuoden oli kokonaan valkoinen, eikä sillä ollut mitään haavoja tai mitään epäilyttävää.. Tossa välissä, mun teki mieli jo mennä eläinsuojeluyhdistykseen sanomaan koko asia. Niitten lääkityksellä koko koira oli jo pilalla kuukaudessa.. Onneks myöhemmin Luna oli jo paremmassa kunnossa. Alla olevat kuvat on otettu sinä päivänä, kun Luna muutti toiseen sijaiskotiin.
Yli kuukauden jälkeen vihdoin meidän ystävä pääsi katsomaan Lunaa. Lunalla oli vielä pieniä jälkiä haavoista, mutta hän näytti jo paremmalta. Perhe, joka on tällä hetkellä Lunan uusi sijaiskoti sanoi sille ystävälle, että Luna melkein kaksi kuukautta ulvoi kotona ikävästä ja hän oli muutenkin todella stressaantunut. Kyseisen yhdistyksen puheenjohtaja Kasia sanoi, meille että Luna sopeutui todella hyvin uuteen sijaiskotiin, mutta sijaiskodilta me saatiin ihan erilaisia uutisia. Mulla on edelleen ton Kasian viestit facebookissa, missä hän sanoi, että Luna voi todella hyvin sijaiskodissa, eikä se edes kehdannut meille sanoa, että missä kunnossa Luna on. Me annettiin uudelle sijaiskodille Lunan hoito-ohjeet, mutta niin siinä käy, kun ei noudata niitä ohjeita ja myöhemmin itse koira kärsiin noin pienestä asiasta. Noilla puolalaisilla yhdistyksillä näyttää olevan tapana tehdä kaikki omilla tavoilla..

Miten Luna nyt voi?

Nytten kuulemma Luna on jo hyvin sopeutunut uuteen sijaiskotiin ja hänen nahka on jo lääkitetty. Luna silti edelleen etsii kotia, mutta Fundacja AST mainostaa niin harvoin Lunaa, että itse joudun edelleen mainostamaan häntä joka puolella, jopa Suomessa. Luna on jo 6-vuotias, eikä se voi oikeasti edelleen olla koditon, se on jo liikaa elämässä kärsinyt.

Edellisenä vuonna, vielä kun Luna oli meillä ja me alettiin mainostamaan häntä todella paljon ja moni perhe oli myös hänestä kiinnostunut. Me kyseisille perheille annettiin sitten kyseisen yhdistyksen puhelinnumero. Itse ihmettelin, että niin moni ihminen oli Lunasta kiinnostunut, mutta kukaan ei tullut toista kertaa katsomaan Lunaa tai edes adoptoimaan sen. Itse sitten huomasin Fundacja AST:n sivulla, että yli 12 heidän koiraa löysi kodin, eikä ikinä yhdessä kuukaudessa noin monta koiraa oli heillä löytänyt kotia. Asia alkoi mua hieman epäilyttämään ja sainkin tiedoksi ja moni ihminen, jopa eläinlääkärit ja kaikki tuttavat sanoivat, että kyseinen yhdistys tunki heidän muut koirat Lunan paikalle uusiin koteihin. Itselleni ja monelle muulle ihmiselle kyseinen uutinen oli todella surullinen, mutta minkäs sille voit... Toivottavasti nytten Luna löytäis sen pysyvän kodin, koska ei se voi olla koditon loppu elämäänsä.
11 kommenttia:

 1. Onpa kurjaa toimintaa tuolta yhdistykseltä. On se harmi, kun kaikki rescueyhdistykset eivät toimi oikeasti niiden koirien takia, vaan ajattelevat lähinnä rahaa, vaikka rescueyhdistysten kuuluisi ajatella koirien parasta... Tuo on minusta väärin, että Luna siirrettiin teiltä ihan yhtäkkiä, vaikka se vaikutti hyvin iloiselta teidän hoivissa. Onneksi sillä on nyt myös kaikki hyvin uudessa sijaiskodissaan.

  Toivotaan, että tyttö löytää kodin pian. Se on nätti staffi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopa pari muuta rescueyhdistystä oli ihan ihmeissään, kun ne kuulli moisen asian. Ihan alussa luulin, että nää kaikki ihmeen rescueyhdistykset auttavat niitä koiria ja pyrkivät löytämään niille nopeasti kodin, mutta vasta silloin kun koira on jo jo vanha ja ne on riittävästi saanu rahaa, koska ihmiset maksavat niille koirien lääkitykseen, ruokaan ja jne, niin vasta silloin niillä on kauhee kiire etsiä koiralle sitä pysyvää kotia. Luna jo audossa katsoi jo ihmeessään, että mitä on tekeillä :(

   Poista
 2. On kyllä tosi kurjaa toimintaa. Toivotaan että Luna löytää vielä pysyvän kodin! :)

  www.tottethehavanese.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. No voi luoja mitä toimintaa! Ei koiran piäisi joutua muuttamaan elämänsä aikana liian monta kertaa, mutta ettehän te sille voineet mitään :(. Toivottavasti Luna saisi oman ja rakastavan kodin. Tuollaisesta yhdistyksestä tai mikä koskaan onkaan pitäisi tehdä ilmoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Tollasien muutoksien jälkeen sen koiran luottamus ihmiseen koko ajan pahenee. Meidän piti jo tehdä ilmoitus siitä, että kyseinen yhdistys kuukaudessa sai koiran kokonaan haavoihin, mutta meillä ei ollu mitään todistusta esim. kuvaa eikä me tiedetty, että missän Luna silloin asui. Onneksi Lunan nahka on jo palanut normiin.

   Poista
 4. On kyllä vähän outoa toimintaa. Toivottavasti Luna löytäisi vielä sopivan kodin, ja saisi elää siellä vielä ansaittua koiran elämää. Rapsut Seditille ♥

  VastaaPoista
 5. Siis mitä ihmettä... Luna vaikuttaa tosi mukavalta amsulta ja se onki nätti. Tuo yhdistyksen toiminta kyl säpsäytti mutkin... toivon kuitenki, että Luna saa pian sen oikean kodin, jossa sitä rakastetaan yhtä paljon kuin teillä. Sen se ansaitseeki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luna oli sen verran mahtava amstaffi, että mä en ois ikinä uskonu, että meillä oli "tappajakoira". Se rakasti kaikkia ja oli avoin ja luotti ihmiseen. Jos mää joutuis noin monta kertaa muuttamaan jonkun toisen ihmisen luo, niin mä varmaan jo kuolisin stressiin..

   Poista
 6. Monien rescue-yhdistysten toiminta on ainakin osin arveluttavaa, mikä on sääli, koska periaatteessa tekevät hyvää työtä, mutta monessa kohtaa ei vain ajatella oikeasti niiden koirien parasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Dragon tuli meille Pelastetaan koirat ry:n kautta ja voin sanoa, että kyseisen yhdistyksen kautta kaikki meni nopeasti ja sujuvasti :) Nytten yksi puolalainen rescueyhdistys SOS Bokserom on aika kamalassa pulassa, nimittäin he varastavat ihmiseltä koiria, koska ne asuu mukamas huonoissa oloissa ja sitten ne laittaa ne omaan hotelliin, missä asumustilaukset ja koirat näyttävät tältä: https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12195965_980928841959433_2893627309866150729_n.jpg?oh=87e9bf43480dc77b67f44bf92523ac2d&oe=577062E5 https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12208814_980928948626089_1646411536154676046_n.jpg?oh=abb8222b03b2f1ed6e9c769864b9aab3&oe=5722B0BA

   Onneksi kyseinen hotelli on jo poistettu..

   Poista