sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

muodonmuutosta

Siitä on sitten kulunut neljä kuukautta sen jälkeen kun Sedit tuli meille kodittomana koirana.Sedit on todella paljon muuttunut ulkonäöstään ja voikin myös huomata viimeisessä kuvassa että se on alkanut saamaan massaa takajalkoihin ja etupäähän pikkasen.Pääkin on vähän muuttunut, eikä se enään näytä kauheesti nartulta :DToivottavasti se sais vielä vähän sitä massaa.

12 kommenttia:

 1. En tosiaan sano tätä millään pahalla, vaan ihan omana mielipiteenäni. Mutta minusta Sedit on ollut parhaimmillaan tuolloin joulukuussa 2013. Tuoreimmassa kuvassa se alkaa näyttämään jo hiukan lihavalta, sen vatsalinja on kadonnut kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sedit on koko ajan ollut pienellä dieetillä, mutta se edelleen painaa saman verran mitä joulukussakin eli 36 kiloo.

   Poista
 2. Paljon se on muuttunut. Selkä näyttää lyhyeemmältä, koska seisoo liian neliömisesti. Ota valjaat pois ja seisota takaata päin ja joku heiluttelee lelua tms. edessä, jolloin lopputuloksen tulisi näyttää tältä http://www.westminsterkennelclub.org/breedinformation/working/images/dobpinr.jpg toki jos sinulla ei ole mitään aikomuksia viedä Sedittiä kilpailuihin, niin turha vaivautua opettemaan seisomaan tuolla tavalla C:

  <3: llä Oona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia!Ehkä joskus voidaan ilmoittautua mätsäreihin, mutta ei ainaskaan lähiaikoina.

   Poista
 3. Minunkin mielestä Sedit näyttää nyt jo ylipainoiselta. Paremman näköinen se on noissa marraskuun ja joulukuun kuvissa. Taidat olla käsittäny massan keräämisen väärin. Massa ei tarkoita läskiä vaan lihasta. Koiralle ei kerätä massaa lihottamalla sitä ihan muodottomaksi. Sedit ei todellakaan saisi "kerätä massaa" eli lihota enään yhtään. Oikeaa massaa se sen sijaan saisikin kerätä kerta se näyttää melko lihaksettomalta. Läskiä pois ja lihakset tilalle.

  VastaaPoista
 4. Kyl mä tiedän että massa tarkoittaa lihasta ja kuten yllä mainitsin niin tossa joulukuun kuvassa se paino 36 kiloo ja nytten myös se painaa 36 kiloo.Sedit saa kerran päivässä ruokaa ja joka päivä kävelee ja juoksentelee vapaana noin 5 kilometriä.Ei sitä massaa saa lihottamalla, vaan esim.vedolla.

  VastaaPoista
 5. Rehellisesti sanottuna en usko, että koira painaa saman verran ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista, koska siinä tapauksessa koira olisi yhtä laiha ja lihakseton kuin alkujaan. Nyt kuvassa seisoo vatsalinjaton koira jonka kylkiluut eivät näy, kun ensimmäisen kuvan koiralta voi kylkiluut helposti laskea.

  Painon tarkkailu on muutenkin huonompi tapa kuin yleiskunnon. Kylkiluut eivät saa näkyä, mutta niiden pitää tuntua helposti painelematta. Vatsalinjan dopperilla on hyvinkin selkeä, koska karva ei ole "häiritsemässä". Paljonko koira syö, mitä se syö ja miten paljon se liikkuu? Suosittelen rehellisesti kirjaamaan näitä tietoja ylös vähän aikaan, josko sillä tavalla huomaisi, mikä mättää. Joko ruoka on liian tujua sille liikuntaan nähden, se liikkuu liian vähän tai syö liian paljon.

  Komea koira kuitenkin! Hauskaa jatkoa teille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylkiluut tuntuvat hyvin ja nappuloista Sedit saa lukullusta ja britin activityä.Siihe mukaan se saa kalanmaksaöljyä, yhden porkkanan, riisiä, raejuustoa, joskus hevosenlihaa tai strutsinlihaa.Purkkiruokana se syö lukullusta, Roccoa ja Gran Carnoa, eli joka päivä se saa eri purkkiruokaa ruuan sekaan.
   Viikolla Sedit juoksentelee ja kävelee vapaana ulkona viisi kilometriä ja viikonloppuisin yleensä 15 kilometriä, jos ei enemmän + aamu -ja iltalenkit :)

   Poista
 6. Oli lihasta tullut tai ei, on sille tullut vähän ylimääräistäkin. Lihavahan se ei vielä ole, vaan niin sanotusti "pet weight" eli vähän sellainen tasapaiksu pökkelö, mitä näkee omistajilla jotka syöttää koiria normaalisti mutteivat ne saa tarpeeksi liikuntaa. Sedit tarvii selkeästi enemmän liikuntaa kuin sen 5km jos sen muoto muuttuu tasapaksummaksi sellaisella liikuntamäärällä. Olettaen että annatte sille oikean määrän ruokaa. Sen huomaa siitä että sille on muodostunut noi makkarat niskaankin.

  Nyt kannattaa lisätä liikuntaa, ennen kuin huomaa että koiralta häviää vyötärö kokonaan. Seditistä saisi hienon näköisen, kunhan se oikeasti saisi lihaksia. Ruokaa ei kannata vähentää jos sen annoskoko on ohjeiden mukainen, koska lihasten kasvuun tarvitaan ravintoa. Liikunta ratkaisee. Aloita kevyemmällä liikunnalla, kuten yhtämittaisilla juoksulenkeillä, älä vedätä vielä koiraa jonka lihaskunto on suht heikko. Ensin hyvä peruskunto, sitten vasta kovempia harjoituksia.

  Tsemppiä harjoitteluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vinkistä!Koirapyöräilyä olisi tarkoitus lähi viikkoina alkaa treenaamaan, mutta vetokoiraa tuosta tuskin tulee.Täällä päin missä me asutaan niin ei ole oikein mitään rauhallista paikkaa missä vetoa edes harjoitella ja täällä Puolassa oli vain kaksi viikkoa lunta, jota olin vain 2 senttimetriä.

   Poista
 7. Komppailen edellisiä. Voisit tehdä lenkit esim. juosten tai ylipäänsä alkaa hölkkäämään sen kanssa ensin kilometriä, sitten kahta. Munkin mielestä 2013 joulukuu kuvassa koria on parhaimman näkönen, nyt sillä ei todellakaan oo massaa vaan ihan ylimäärästä plösöä vain. Tuikku painaa saman verran, mutta sillä se paino tulee lihaksesta. Ja lihaksien saamiseksi ei tarvitse vetää, tuolla on hyviä ohjeita treenaamiseen http://poltsi.fi/Liisa/artikkelit/lihasharjoitteet.html

  VastaaPoista
 8. Lueskelin listaamasi ruuoat ja noista samantien voi ottaa porkkanan ja riisin pois. Varsinkin viimeisimmäksi mainittu on aivan turhaa hiilihydraattia koiralle jota se ei tarvitse. Sedit näyttää saavan runsaasti erilaista ruokaa ja ne varmasti täyttävät sen mahan, lisäksi nappulassa on itsessään tarpeeksi kuitua. Mikäli koira liikkuu paljon, lähtisin sitten pudottamaan ruokamäärää pienemmäksi, koska jokin ei voi täsmätä. Ensin ruokaa voi antaa niukemmin, jotta paino varmasti putoaa ja sitten etsiä sopivan määrän, joka osuu yhteen liikunnan kanssa ja koira pysyy ihannepainossaan.

  VastaaPoista