sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Dobermanni ensimmäiseksi koiraksi vai ei?

 Miksi päädyin juuri dobermanniin? Alussa vielä kun meillä oli englanninvinttikoira, niin mietittiin et voitais hankkia sille kaveri.Itse kävin läpi melkein kaikki kodittomien koirien sivut ja yhdellä sivulla huomasin kivan pienen russelin.Soitettiin sitten sen russelin hoitajalle ja kysyttiin et onko se vielä vapaana.Hoitaja sitten sanoi että se on jo adoptoitu.Jatkoin etsintää ja parin viikon päästä äiti löysi kivan dobberin, joka etsi kiireesti kotia.Itse en siitä koirasta ollut kiinnostunut niin paljoa, mutta äiti sitten sano et menisin mummolle yhdeksi yöksi.

Menin sitten mummolleni yöksi ja seuraavana iltana äiti soitti ja sano et tulisin ulos.Tulin sitten ulos ja huomasin ison, mustan koiran äidin vierellä.Rakastui heti ensi kosketuksella Dragoniin ja sanoin et se on maailman ihanin koira, vaikka itse pari päivää aikasemmin olin sanonut et se on kauheen näköinen koira.Mummoni tuli kauhuissaan ulos ja sanoi etten lähestyisi Dragonia kohti, koska se on tappajakoira ja dobermannit ovat tappaneet ihmisiä ja koiria.Itse en yhtään välittäny mummon sanoista.Parin vuoden päästä olin jo kokonaan rakastunut koko rotuun.

Dragonin poismenon jälkeen olin todella surullinen ja itkin päivät pitkät.Silloin kun alettiin katsoa seuraavaa koiraa, niin rotuvalintoina oli pitti, bordercollie ja dobberi.Pitti ja bordercollie olivat jo saaneet hyvän kodin, mutta äiti taas löysi kivan dobberin, joka kaipaili pikaisesti hyvää kotia.Näyttää siltä, että meidän perheessä tulee aina olemaan dobberi :D Tähän asti en ole yhtään katunu sitä, et me adoptoitiin Sedit.Sedit on ollut kyllä huippu koira, kuten Dragonkin.
minä ja Sedit vuonna 2014
Minä ja Dragon vuonna 2009
Sopiiko dobermanni ensimmäiseksi koiraksi? Se on ihan oma päätös ottaako joku dobermannin ensimmäiseksi koiraksi vai ei, mutta kannattaa muistaa että dobermanni ei ole sohvaperuna ja koulutus olisi parhainta aloittaa dobermannin pentuiässä, eikä antaa tehdä sen mitä se itse haluaa tehdä pentuna, koska aikuisena voi tulla todella isoja ongelmia koiran kanssa.Jos taas päädyt adoptoimaan dobermannin, eikä sinulla ikinä ole ollut koiraa, niin suosittelen ihan turvallisuuden vuoksi ostamaan tai adoptoimaan jonkun helpomman rodun.Harmi vaan et on niitä tapauksia, missä ihmiset ovat ottaneet dobermaniin ensimmäiseksi koiraksi ja aikuisena sitten lopettavat koiran tai heittävät ulos, koska se koira hyökkää ihmisten kimppuun tai omistajansa kimppuun.Ei se ole koiran vika et se on agressiivinen ja hyökkää ihmisten tai koirien kimppuun, vaan se on itse omistajan vika joka ei ole jaksanut kouluttaa koiraansa.

Onko dobermanni hyvä harrastuskoira? Minun mielestä dobermanni sopii todella hyvin jokaiseen harrastukseen, paitsi paimennukseen.Dobermannit ovat todella älykkäitä koiria, joten ne oppivat todella nopeasti, mutta kannattaa myös muistaa että ne osaavat olla myös todella itsepäisiä.Mitä itse olen kuullut, niin dobermannit ovat koirahiihdossa täydellisiä.Itse olen myös kokeillut joskus Dragonin kanssa koirahiihtoa ja kyllä se siinä oli todella hyvä.Dobermannit ovat myös loistavia suojelu, toko -ja agilitykoiria.Agissa dobermannit osaavat olla nopeita ja suorittavat nopeasti esteet, mutta ainoa este missä ne ovat hitaampia, niin ovat kepit.Kepeissä sen takia dobermanneilla on enemmän ongelmia, koska niitten selkä ei taivu niin hyvin kuten paimenkoirilla.

Onko dobermanni hyvä perhekoira? Jos dobermanni on kasvatettu ja koulutettu oikein, niin silloin se sopii todella hyvin lapsiperheeseen.Minun mielestä dobermanni on maailman paras perhekoira, vaikka ihmiset jotkut ihmiset sanovatkin että ne on huonoja perhekoiria.Suurin osa dobermanneista näyttävät isoilta "tappajakoirilta", mutta oikein dobberi on sisältään iso nallekarhu, jolla on suuri lempeä sydän.Se on kyllä todella surullista että dobermanni leimataan agressiiviseksi ja huonoksi perhekoiraksi, vain sen takia että joku oli kasvattanut huonosti oman dobermanninsa, jonka jälkeen se koira tappoi jonkun tytön.Se johtuu ihan itse ihmisestä tuleeko siitä koirasta nallekarhu tai "tappajakoira".Tämä asia koskee ihan joka koirarotua tän maan päällä.
Jos on jotain kysyttävää dobermannista, niin tule vain rohkeasti kysäsemään.

6 kommenttia:

 1. En tiiä onko sun muissa teksteissä, mutta tässä huomasin pienen kielioppivirheen joka on aika häiritsevä. Nimittäin se, että pisteen (tai kysymysmerkki tms) jälkeen kun alkaa uusi lause, et käytä väliä ollenkaan :D

  VastaaPoista
 2. Onko dobberi parempi ottaa pentuna vai aikuisena? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pentuna, koska silloin voit kouluttaa sitä alusta asti, mutta itse otettiin molemmat dobberit aikuisena, koska itse halusin antaa kodittomalle koiralle uuden mahdollisuuden parempaan elämään ja äidillä on ollut jo viisi dobberia ennen mua, joista kaksi oli agressiivisa kodinvaihtajia.

   Poista
 3. täältäkin löytyy ensimmäisen dopperin omistaja! se vika löytyy aina hihnan päästä, ei koirasta. ja se mihin koira on tehty, on syytä harrastaa. kunnioitan koiran tarkoitusta ja ahkerasti käydäänkin reenamassa suojelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä kiva :)Dobberit ovat todella hyviä suojelussa ja mitä olen kuullut niin ne tykkäävät myös siitä.

   Poista