lauantai 11. lokakuuta 2014

Bullien miitti


IMG_9345 IMG_9333 IMG_9331 IMG_9335

Sunnuntaina me osallistuttiin Lunan kanssa bulli-tyyppisten koirien lenkille. Sedit jäi kotiin, koska sillä on vieläkin se kurkkutulehdus, eikä se saa kauheesti rasittua ja Sedit liikaa stressaisi niin isossa laumassa. Kyseiselle lenkille meidät kutsui yksi Sylwia, joka on töissä siellä amstaffien rescueyhdistyksessä, mistä Luna tuli meille sijaiskotiin. Sylwialla on myös kaksi rescue amstaffia kotona, joista vain yksi amstaffi Negra tuli lenkille.

Aamulla kymmenen maissa me pakattiin pieni reppu täyteen kaikkea kamaa ja sen jälkeen me lähdettiin odottamaan raitiovaunua pysäkille. Kun raitiovaunu saapui paikalle, meitä odotti puolen tunnin reissu kohti tapaamispaikkaa.

Paikalle saavuttua me mentiin pienelle kahville, koska itse olin vielä vähän väsynyt ja oltiin liian aikaisin paikalla, nimittäin ketään ei ollut vielä paikalla. Kahvin jälkeen otin Lunan tassusta pois kengän ja laitoin sen sijaan vedenkestävän siteen jalkaan. Sen jälkeen, kun ei vielä ketään näkynyt paikalla, niin heitin Lunalle palloa. Siinä se sitten juoksenteli pallon perässä, kunnes paikalle saapui ensimmäiset koirat.

Ensimmäisenä saapui paikalle Magda koirineen ja sen jälkeen yhä enemmän koiria ja ihmisiä saapui paikalle. Luna oli ihan ihmeissään, et niitä koiria tulee yhtä enemmän ja enemmän, mutta onneksi se haisteli kiltisti muita koiria, eikä ollut yhtään mitään ongelmaa sen kanssa. Kun paikalle saapui Sylwian ystävän koira Shaggy, joka on myös rescuekoira. Luna oli ihan ihastunut Shaggyyn. Luna koko ajan käveli sen perässä ja yritti pyytää sitä leikkimään, mutta toinen ei ollut yhtään kiinnostunut valkoisesta kaunottaresta.

IMG_9370 IMG_9369
©Ania Sikora

Noin puolen tunnin kuluttua me lähdettiin kohti yhtä peltoa. Matkalla kohti peltoa Luna kulki nätisti muitten koirien vierellä, eikä se yhtään joittenkin koirien rähinästä. Parin minuutin kulutta tielle saapui kultainennoutaja omistajan kanssa. Heti, kun se kultsi näki ison lauman bulli-tyyppisiä koiria, niin kyllä se äkkiä meni omistajansa selän taakse piiloon.

Matkalla kohti peltoa Luna tutustui moneen muuhun koiraan ja samalla saatiin tietää, et melkein kaikki ne koirat ( jotka olivat kyseisellä bullien lenkillä ) olivat rescuekoiria, paitsi yksi dogo argentino, Brazilia ja bullterrieri, Alja olivat kuulemma kasvattajilta. Muuten ne muut 18 koiraa olivat rescuekoiria. On se kyllä ihana tietää, että tässä maailmassa on hyviä ihmisiä, jotka haluavat antaa bulli-tyyppisille koirille uuden mahdollisuuden uuteen elämään. Nimittäin aika harva ihminen haluaa ottaa itselleen amstaffin, pitbullin, bullterrierin ja jne, koska ne on mukamas tappajakoiria, mutta näinhän asia ei ole, jos koiran kasvattaa hyvin.

Noin 15 minuutin kuluttua me saavuttiin vihdoin pelloille ja siellä koirat saivat sitten rauhassa leikkiä ja juoksennella. Lunaa en vielä uskalla päästää irti, koska se on ollut vielä meillä niin vähän aikaa, joten me päästettiin se pitkän hihnan kanssa vapaaksi. Varmuuden vuoksi me pistettiin Lunalle kuonokoppa päälle.

" nyt sä oot kuule mun koira ja tuut mun perässä"
IMG_9451 IMG_9434 IMG_9422 IMG_9443
"mee pois, oot ihan likanen" ©Ania Sikora
Luna alkoi heti leikkimään Brazilian kanssa. Siinä ne sitten ympäriinsä juoksentelivat, jonka jälkeen Alja tuli paikalle moikkaamaan uusia koiria, jonka jälkeen se huomasi, et Lunalla on hihna valjaissa. Alja sitten päätti vähän taluttaa Lunaa, ja Luna ihmeissään katseli, et mitä toinen tekee. Parin minuutin kuluttua Alja päätti mennä leikkimään muitten koirien kanssa ja jätti Lunan ja Brazilian yksin. 

Leikkimisen jälkeen tytöt olivat janoissaan ja Brazilian omistaja antoi niille vettä juotavaksi. Luna meni ensin sitten juomaan, jonka jälkeen Brazilia saapui paikalle ja meni myös juomaan. Luna todella kiltisti meni kipon luolta pois ja antoi toisen juoda rauhassa. Ihan kiva tietää, ettei Luna ole niin dominoiva, mitä mä alussa luulin, mutta Seditin kanssa se ei sisällä vieläkään tuu toimeen, mutta kaikki omalla ajallaan. Tunnin leikin jälkeen oli aika jatkaa matkaa.

Luna ja Shaggy
IMG_9457 IMG_9485 IMG_9498 IMG_9509
Brazilia
Lenkin lopuksi me päätettiin tehdä vielä pieni yhteiskuva. Kaikki sujui mainiosti siihen kohtaa, kun oli aika ottaa kuvia. Koirat alussa nätisti istuivat paikalla, mutta kameroiden nähdessä kaikki koirat liikkuivat, minne sattuu. Itse otin vaikka kuinka monta yhteiskuvaa, mutta mikään niistä ei ollut julkaisukelpoinen. Vain yhdellä henkilöllä on kiva yhteiskuva, missä kuiteskaan ei kaikkia koiria ollut. Yhteiskuvien jälkeen oli aika lähteä kotiin. Osa koirista vielä lenkin jälkeen menivät koirapuistoon, mutta me muitten omistajien ja koirien kanssa oltiin sen verran väsyneitä, että me mentiin kotiin. Ehkä ensikerralla me sitten mennään puistoon, mutta katotaan :)

Itse todella paljon pidin kyseisestä miitistä ja mielelläni menen seuraavaan. Onneksi me nytten juteltiin parin ihmisen kanssa ja ensi viikolla taas sunnuntaina on seuraava bulli-tyyppisten koirien miitti. Toivottavasti seuraavalla kerralla Luna voi jo riehua muitten koirien kanssa ilman kuonokoppaa, koska sunnuntaina se oli kyllä todella kiltti, eikä haastanut edes minkäänlaista riitaa. En malta odottaa seuraavaa miittiä. Valitettavasti Sedit varmaan seuraavalla miitillä joutuu kotiin, koska en halua stressata sitä liikaa noin isossa laumassa, missä on 20 koiraa. Parin koiran kanssa se tulee hyvin toimeen, mutta 20 koiraa on jo liikaa sille.

Jos joku haluaa nähdä enemmän kuvia bullien miitistä, niin klikkaa tästä.


IMG_9514 IMG_9517
Alja vs keppi

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja hienoja koiria. :)

  VastaaPoista
 2. Luin jostain että asuisit puolassa. Oletko sie puolalainen vai asuks muuten vaa ? :-)
  Ja osaaks sie puolaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen puoliks puolalainen, joten osaan 100% puolaa ja suomea. Puolaan me muutettiin perheasioiden takia.

   Poista