lauantai 27. syyskuuta 2014

Uusi väliaikainen perheenjäsen

Itse ollaan jo pari kuukautta sitten mietitty äiskän kanssa, että me voitais ottaa joku koira väliaikaiseen kotiin, ennen kun se ei löydä pysyvää kotia. Itse olen jo päättänyt, et jos me otetaan toinen koira pysyvästi, niin toinen koira tulee meille vasta uudessa asunnossa, missä tulee olemaan piha. Nytten kuiteskin olen äiskän kanssa sitä mieltä, että me voidaan ottaa tähän asuntoon joku koira väliaikaiseen kotiin. Onneksi tää asunto ei oo mikään pieni, vaan ihan tilava, mihin mahtuu ihan hyvin kaksi koiraa.

Kuukaus sitten me lähetettiin yhteen dobbereitten rescueyhdistykseen viestiä siitä, että me voitais ottaa joku narttu väliaikaiseen kotiin, mutta kukaan ei vastannu meidän viestiin. Pari viikkoa sitten me lähetettiin myös samanlainen viesti amstaffien rescueyhdistykseen ja sieltä heti seuraavana päivänä ehdoteltiin meille erilaisia koiria ja yksi niistä ehdotetuista koirista oli valkoinen todella huonossa kunnossa oleva amstaffi narttu Luna, joka oli otettu toisilta omistajilta pois, koska kyseiset omistajat eivät hoitanu sitä yhtään ja Lunasta huomaa, että sitä käytettiin myös pentujen synnytyskoneena. Me sanottiin si, et me voidaan ottaa se meidän luo sijaiskotiin ja hoitaa se kuntoon. Viikko sitten meidän luo tuli kaksi naista sieltä yhdistyksestä ja teki pienen tupatarkastuksen. He sitten sanoivat, että meidän asunto on todella hyvä neitiä varten.

Parin päivän päästä he sitten soittivat ja sanoivat, että he tuovat Lunan torstaina noin kuuden maissa illemmalla. Torstaina heti koulun jälkeen tulin suoraan kotiin ja valmistelin Lunalle petiä valmiiksi. Ensimmäisenä otin sängyn alta pois paksun patjan, jonka päälle pistin peiton ja kaksi tyynyä. Sen jälkeen kävin Seditin kanssa isolla lenkillä, ettei sillä ois liikaa energiaa, kun Luna tulee meidän luo. 

©Fundacja AST 

Yli kuudelta tytöt sitten soittivat meille ja sanoivat, että Luna on nyt meidän talon alla. Äiskä meni ensimmäisenä tutustumaan Lunaan sen jälkeen minä Seditin kanssa. Ulkona Sedit ei ollu moksiskaan Lunasta ja molemmat kävelivät todella hyvin vierekkäin ulkona. Tytöt sitten sanoivat, että pari päivää sitten Lunalla alkoi juoksut ja se on vähän dominoiva, mutta onneksi Sedit on leikattu, joten pentuja ei tule :D Kotiin mennessä Sedit alkoi huomata jo, et mitä on tekeillä. Kotona taas Seditillä ja Lunalla oli pientä kähinää huoneista, mutta me äkkiä sitten puututtiin tilanteeseen. Joten nytten Luna nukkuu mun huoneessa, koska Sedit ei halua päästää Lunaa sen huoneeseen.

Toivottavasti Luna juoksujen jälkeen rauhottuisi vähän ja sitten sterilioinnin jälkeen toivotaan, ettei se ole niin dominoiva. Luna eikä Sedit ole yhtään agressiivisia, mutta Luna haluaa dominoida Seditin, ja vaikka Sedit onkin jänishousu, niin ei se kyllä itseään anna dominoida. Odotetaan ny vaan rauhassa, että noi juoksut loppuu ja sit voidaan sterilioida Luna ja alkaa kouluttamaan sitä. 

Ensimmäinen yö Lunan kanssa meni todella hyvin, vaikka Luna änkesikin mun sängylleni ja aamulla Luna oli sen verran iloinen, että se oikein näytti mahaansa ja oli yli iloinen, että se saa nyt asua lämpimässä kodissa, missä sillä on oma lelu ja oma lämmin peti, eikä sen tarvi asua enään jossain pentutehtaalla, eikä ulkona tarhassa.


Eilen me käytiin myös Lunan kanssa eläinlääkärissä ja Luna käyttäytyi niin hyvin, ettei sille tarvinnu edes pistää kuonopantaa. Se antoi ihan kiltisti rokottaa ja tutkia itseään, vaikka se oli vasta meillä 24h. Eläinlääkäri huomasi, että Lunalla on kaksi kasvainta, jota pystyy leikkaamaan. Onneksi kyseiset kasvaimet ovat kiinnittyneet vain lihakseen, eivätkä ole päässy lihaksien sisäpuolelle. Tänään Lunalta leikataan eläinlääkärillä todella paha paise pois takajalasta, joten toivottavasti se ei enään tule olemaan niin hermostunu, koska ihan varmasti toi paise on aika kivulias Lunalle, sen takia Luna yrittää pureskella sitä. Onneksi se tänään kuiteskin leikataan pois. Samoin juoksujen jälken Luna sterilioidaan ja leikataan sitten ne kasvaimet pois.

Samoin Lunalla on aika paha allergia, joten sitäkin hoidetaan kuntoon. Onneksi meillä ei oo vehnällisiä koiranruokia, koska aika monella koiralla on allergia vehnään ja ties mitä ruokaa se sai edellisillä omistajilla ja tarhalla. Eläinlääkäri sanoi myös, että Luna ei voi saada kanaa, joten Luna nyt syö vain purkkiaruokia, missä ei ole kanaa ja Lukullusta, koska Brit Caressa on kananlihaa. Voi olla, että jo kuukauden päästä Luna tulee olemaan kuin uusi koira. Samoin Luna on aika hekossa kunnossa ja sen kylkiluut näkyvät, vaikka kuvissa se näyttääkin vähän lihavalta.

Toivottavasti Luna myös löytäisi hyvän kodin itselleen, koska se on todella kiltti tyttö, ei oo kertaakaan murissu tai yrittäny hyökätä päälle, mutta Seditin se haluaa dominoida nytten, kun sillä on juoksut. Mutta kaikki varmaan tietävät, että amstaffit löytävät aika hitaasti pysyviä koteja, koska monen ihmisen mielestä ne on tappajakoiria, vaikka hyvissä käsissä ne on pieniä nallekarhuja. Onneksi Puolassa tää roturasismi ei ole niin yleinen kuin Suomessa.

Ilmoittakaa toki, jos oon kirjoittanu jotain kirjoitusvirheitä, koska itse aika nopeasti kirjoitin tän tekstin ja Chrome ei anna tarkistaa, että onko tää teksti oikeinkirjoitettu. Oon kokeillu säätää ny ihan kaikkea tän Chromen kanssa, mutta se ei vaan halua tarkistaa suomenkieltä.

mis mun ruoka on?

4 kommenttia:

 1. Hyvä et annoitte paralle sijaiskodin. Toivottavasti Luna paranee nopeesti! Toi on kyllä totta, että harvat ihmiset haluaa "taistelukoiraa" aikuisena, koskaan ei tiedä mitä se on pentuna kokenu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kuulemma Lunan ensimmäinen soitti vielä sinne yhdistykseen ja sanoi, että hän haluaa ottaa koiran takaisin, kun hän on niin suloinen ja kiltti, mutta onneksi Lunaa ei palautettu ensimmäiselle omistajalle takaisin, koska kyseinen omistaja olisi voinu toisen kerran luovuttaa Lunan jonnekkin pentutehtaalle.

   Poista
 2. Ihana! Voi mitäs tassu paralle on käynyt? :c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli kauheen iso paise, mutta nytten se ei oo enään niin turvoksissa ja kuukauden päästä jalka pitäisi olla jo kokonaan terve :)

   Poista