lauantai 22. helmikuuta 2014

Haaste

Me saatiin pitkästä aikaa haaste!Haasteen antoi meille Jaron ja Onnin blogi.
Haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Sitten tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.


11 faktaa minusta:
1.en tykkää koirien ylijalostuksesta
2.pidän koiraharrastuksista
3.tykkään valokuvauksesta
4.asun Puolassa
5.tykkään metsän raikkaasta hajusta
6.tykkään edistyä koiran kanssa
7.olen blondi
8.tykkään suklaasta
9.tykkään opetella koiran kanssa uusia temppuja
10.saatan olla joskus liian laiska
11.tykkään kesästä

Jos huomaat jotain loukkaavaa oman koirasi rotua kohtaan, niin ethän tule huutamaan minulle siitä, koska se on minun oma mielipide vain.

Haastajan kysymykset:
1. Mielipiteesi sekarotuisten tarkoituksellisesta pennuttamisesta?
Minusta sekarotuisten tarkoituksellinen ja harkittu pennutus on ok, kunhan vain pentujen vanhemmat olisivat mahdollisimman terveitä ja hyväluonteisia.

2. Harrastatko lemmikkiesi kanssa jotain?
tokoa tällä hetkellä ja kesällä olisi tarkoitus myös harrastaa agilitya, frisbeetä ja ehkä joskus vetoa.

3. Miten koulutat koiriasi? (naksutin, positivinen ehdollistaminen, kieltäminen..)
Positiivinen ehdollistaminen on meillä käytössä.

4. Onko sinulla kielteisiä kokemuksia kanssaharrastajistasi?
Ei ole ainaskaan vielä.

5. Mielipiteesi koirien jalostamisesta näyttö- ja käyttölinjoihin?
Jotkut näyttölinjaiset sakut ovat minusta aivan kauheita, sen takia että joittenkin yksilöitten selkä on niin alas taipunut, että kyseiset koirat eivät edes pysty kunnolla juoksemaan ja käveleminenkin näyttää joillain yksilöillä aivan kauheelta.Ei sillä että ne kaikki näyttölinjaiset sakut olisivat kauheita ääripäitä, mutta suurin osa niistä on ja kyllä niitä hyviäkin yksilöitä löytyy.Monesta muustakin rodusta löytyy myös niitä ääripäitä. 

6. Rotu, jota et voisi koskaan harkita?
yorkit, chihut, bichonit ja jne..Itse vaan pelkään sitä että joku päivä astuisin sellaisen koiran päälle, enkä itse ole oikein tottunut pieniin koiriin.

7. Jos ajattelet koiraa, minkä rotuinen koira verkkokalvoillesi piirtyy?
Corgi...

8. Onko kisaaminen mielestäsi tärkeää?
Ei ole.Jos itse tullaan Seditin kanssa edistymään joooskus agilityssä niin voi olla että joskus mennään mölleihin, mutta itse en sen kummemmin ole kiinnostunut kisailemisesta.Tärkeintähän on se että omistajalla ja koiralla on hauskaa.

9. Mitkä seikat huomioonottaen koiria pitäisi mielestäsi jalostaa?
Luonne ja käyttötarkoitus.Jos on ottamassa paimennuskoiraa itselleen, niin kyllä se olisi hyvä tietää että pentujen vanhemmilla on paimennusviettiä, koska sitä on turhaa alkaa kasvattamaan paimentavia paimennuskoiria jos vanhemmilla ei ole ollenkaan paimennusviettiä.

10. Olisiko joidenkin rotujen kieltäminen Suomessa mielestäsi hyvä ratkaisu? Perutele miksi/miksi ei.
Minusta voisi kokonaan lopettaa englanninbuldoggien kasvatuksen, jos ei aleta kasvattamaan niitä buldoggeja, jotka voivat ilman mitään vaivaa hengittää, juosta ja lisääntymään normaalisti.10 vuotta sitten sanottiin et aletaan kasvattamaan niitä terveitä englanninbuldoggeja, mutta valitettavasti asian suhteen ei olla tehty mitään.Mut ei se ratkaise mitään, jos vain Suomessa lopetettaisiin enkunbullien kasvatus.Monet ihmiset ostavat enkunbulleja muista maista, eikä pelkästään Suomesta.

11. Onko sinulla kielteisiä mielikuvia ja niihin liittyviä kokemuksia jostain tietystä koirarodusta?
Itseäni ärsyttää se eniten, että ihmiset alkavat ottamaan dobermanneja ihan ensimmäiseksi koiraksi, vaikka omistajilla ei ole vielä harmaata hajuakaan miten kasvattaa koiraa.Ja suurin osa niistä dobbereista jotka ovat joutunu vääriin käsiin, niin ovat todella agressiivisiä ihmisiä kohtaan, jopa omistajaakin kohtaan.Itse tiedän yhden ihmisen joka on ottanut dobermannin ensimmäiseksi koiraksi ja aina kun kyseisen ihmisen olin tavannu ulkona dobberinsa kanssa, niin se koira koko ajan halusi päästä käsiin omistajaansa ja muihin ihmisiin.Loppujen lopuksi omistaja pisti koiran lopetukseen.Kyseisen koiran käytös ei johtunut itse koirasta, vain itse omistajastaan.

3 kommenttia:

  1. Oon samaa mieltä ton englanninbulldogin suhteen! Ei pahalla, mutta dobberi on siinä rotu missä muukin. Kaikki rodut on vaikeita omalla tavallaan, ja jostain rodustahan on aloitettava. Tiedän montakin henkilöä jotka on ottanut ensinmäiseksi koirakseen..amstaffia,rotikkaa,dobberia yms. Että hieman yleistyksen puolelle menee se, etteikö dobermanni soveltuisi ekaksi koiraksi.+ mun mielestä hyvä kasvattaja kyllä näkee sen, että onko pennun ostajalla mitään hajua koirista vai ei. Tämä ei ollut missään muodossa provosointia, halusin vain asiallisesti kertoa oman mielipiteeni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki jokainen koira voi olla agressiivinen, jos se on väärissä käsissä.Ei siinä mitään et kerroit oman mielipiteesi :)Kiva kuulla muittenkin ihmisten mielipiteitä.

      Poista
  2. Sinut on haastettu! http://laimeeta.blogspot.fi/2014/02/haasteen-orjana.html

    VastaaPoista