sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Lunasta agilitykoira?

Tänään olin taas kerran adoptointitapahtumassa yhdellä niityllä. Kyseisessä tapahtumassa oli jälleen kerran kivoja ihmisiä ja siellä oli myös näytöllä eri frettejä adoptoitavaksi. Sedit jäi kotiin, mutta me otettiin Luna mukaan, koska haluttiin mainostaa sitä, että se on adoptoitavaksi. Lunaa ei yhtään kiinnostanu mitkään fretit, mutta yhden miehen myyrät sitä sitten kiinnosti. Mukaan me saatiin ilmaiseksi noin 2kg erilaista ruokaa, nameja ja yhden pallon, jonka Luna viidessä minuutissa hajotti :D Siellä sitten oli agilityrata ja päätin ihan huvin vuoksi kokeilla, et miten Lunalla menis.
Alussa me kokeiltiin keppejä ja riitti pitää vain hihna löysällä ja hieman ohjata Lunaa, niin se meni aivan maniosti keppien väleistä. Ihan kuin se ois joskus kokeillu agilitya. Hyppyesteitten ja renkaan kanssa ei ollu mitään ongelmia ja niistä se meni sitten läpi ilman namia. Putkessa taas kaverini joutu olemaan toisessa päässä pitämässä Lunaa ja minä toisessa päässä taas kutsumassa. Parin toiston jälkeen riitti vain näyttää putkea ja antaa käsky, niin Luna meni putken läpi. Umpitunnelin kanssa riitti myös vain pari kertaa näyttää, et miten siitä mennään läpi ja muuten Luna meni jo käskystä. Keinusta taas Luna ekalla kerralla tippui ihan loppupäässä, koska se keinu ei ollu ihan riittävän kapea Lunalle, mutta toisella kerralla, sillä meni hienosti ja myöhemmin riitti vain ohjata sitä kädellä ja muistuttaa sitä, että se pysähtyisi keinun loppupäässä. Luna tarvitsi ehkä noin 15 minuuttia siihen, että se tietäis, miten jokaisesta esteestä mennään läpi. Uskoisin, että meille riittäis vain parit agilityharjoitukset, niin me voitas jo mölleissä startata :) Itse en olisi ikinä uskonut, että Luna noin äkkiä tajuaisi jokaisen esteen idean, eikä se pelänny yhtäkään estettä!2 kommenttia:

  1. Oho, onpas Luna oppinut eri esteet nopeasti! Kuulostaa kyllä ihan siltä, että se olisi joskus kokeillut sitä aiemmin. Staffit voivat olla kyllä ihan näpsäköitä agilitykoiria, ainakin sen perusteella, mitä olen nähnyt. Luna kuulostaa tosi hyväluonteiselta, toivottavasti löydätte sille piakkoin hyvän kodin, vaikka onhan sillä varmasti todella kivaa teilläkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin ihmetyin positiivisesti, että se meni noin hyvin noi kaikki esteet noin nopeasti, melkein ilman mitään apua. Itse kyllä jättäisin Lunan itselleni, koska se on oikeesti aivan mahtava ja ongelmaton tyttö, mutta valitettavasti kotona se ei tuu toimee Seditin kanssa ja meidän asunto on tällä hetkellä pistetty "puoliksi". Uskon kyllä, että Luna pian löytää sen rakastavan kodin loppuelämäksi :)

      Poista