sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Koiratarhan adoptointitapahtuma

Sunnuntaina Krakovan koiratarhassa oli yksi tapahtuma, jossa näytettiin erilaisia koiria adoptoitavaksi, samoin Hittdog esitti pari tokonäytöstä + tuttavani oli siellä myymässä herkullisia herkkuja koirille. Itse halusin mennä sinne sen takia, että me voitais mainostaa hieman Lunaa. Jo lauantai iltana latasin kameran kaksi akkua täyteen, koska jos toisesta loppuis akku, niin ois sitten toinen varana. Itse en oo ollut ikinä Puolan koiratarhassa, koska oon pelänny sitä, et en ois psyykkisesti kestäny sitä, kun näen monta sataa koiraa häkeissä ja niitten surulliset ilmeet, mutta tänään sitten päätin, että menen katsomaan sinne niitä kodittomia koiria.

Aamulla heräsin jo seitsemän aikaa ja aloin pakkaamaan kaikki tarpeelliset tavarat reppuun. Soitin vielä kaverille (kellä on myös amstaffi sijaiskodissa, mutta jo pysyvästi) ja pyysin, että voisiko hän ottaa Lunalle yhden pannan, jossa lukee "szukam domu" eli " etsin kotia" ja kysyin myös häneltä, että voitaisko me ottaa se panta lainaks niin kauan, kunnes Luna ei löydä pysyvää kotia. Onneksi hän sitten suostui :) Kymmenen maissa me lähdettiin jo hurttien kanssa ulos odottamaan raitiovaunua ja ehdittiin just ja just  paikalle. Siinä me sit 15 minuuttia ajeltiin, jonka jälkeen me mentiin bussilla sitten jo paikan päälle. Me oltiin paikalla tasan 11:00, joten koko tapahtuma alkoi vasta.


kaverin rescueamstaffi


Ensimmäisenä mä menin ostaa todella kivan paidan, jonka jälkeen menin  juttelemaan kavereitten kanssa. Sedit käyttäytyi koko tapahtuman aikana todella mallikkaasti, eikä sen kanssa ollut mitään ongelmaa muitten koirien kanssa. Itse kyllä alussa hieman pelkäsin ottaa Sedit mukaan, koska se ois voinu luulla, että me viedään se takas koiratarhaan, mutta se luottaa jo niin paljon muhun, että se ei ollu yhtään stressaantunu :) Luna myös käyttäytyi kivasti, mutta sitä enemmän kiinnosti ihmisten rapsutukset, kuin koirat.

Alussa katsomon edessä näytettiin paljon koiria adoptoitavaksi ja sen jälkeen oli hieman vapaata aikaa. Pari ihmistä jutteli äidin kannsa Lunasta, että he olisivat kiinnostuneita Lunasta, joten kahdelle parille tuli annettua phelinnumero, mutta kukaan ei ole vielä soittanu, mutta antaa nytten ihmisten hieman miettiä, koska amstaffi ei sovi ihan jokaiselle ihmiselle, vaikka Luna onkin ongelmaton koira.

Itse myös juttelin äidin kanssa sen koiratarhan puheenjohtajan kanssa (jonka äiti tuntee hyvin) siitä, että voisinko mä tehdä siellä koiratarhassa vapaaehtoistyötä esim. puuhastella koirien ja kissojen kanssa, taluttaa koiria ja siivota niiden häkkejä. Vaikka ikäraja olikin 16, niin minulle annettiin lupa. Täytin kaikki tarvittavat paperit, mutta maanantaina mun pitäisi vielä viedä oma kuva sinne, niin ne voivat vasta silloin tehdä mulle ID-kortin. Kesäkuussa mulla ois sitten koulutus, jonka jälkeen vasta voin tehdä siellä työtä. Sais tää aika mennä nopeammin :D

IMG_1444 IMG_1449


Myöhemmin, kun kaikki koirat oli esitetty, niin Hitt Dog tuli näyttämään pari tokonäytöstä omilla rescue ja ei rescuekoirilla. Itse ihastuin täysin yhteen valkoiseenpaimenkoiraan. Sillä oli niin ihana runko, turkki ja ne liikkeet olivat ihanan elegantit. Itse näytöksen lopussa päätin mennä katsomaan ulkotarhoissa olevia koiria ja jätin Seditin aitaan kiinni siksi aikaa. Itselläni oli tarkoitus ottaa seuraavaksi koiraksi kasvattajalta otettu koira, mutt koiratarhassa käynti sitten muutti suunnitelmani.


Kun näin jo heti ensimmäisen koiran, niin mun teki jo ottaa se kotiin, mutta meillä on Luna, jonka pitää ensimmäisenä löytää koti, joten vasta sitten voidaan alkaa mietiskelemään sen toisen koiran hankintaan. Niitten koirien ilmeet oli niin surullisia, että jokainen teistä varmaan olisi jo heti ottanu jonkun koiran sieltä. Siellä koiratarhalla oli kyllä niin paljon eri rotuisia ja seropeja, että jokainen olisi varmasti löytäny sieltä sopivan koiran itselleen. Itse ihastuin täysin yhteen huskyyn, mutta mulla ei oo tilaa ja aikaa huskylle, joten semmonen ei ois voinu tulla meillä. Myöhemmin menin katsomaan vähän pienempiä koiria ja siellä mun sydänmen valloitti ihana bluemerle koira ja pari muuta koiraa.

Karmeinta oli se, että huomasin niistä koirista, että ne olivat jo heti valmiita lähtemään mun mukaan. Jos mulla ois varaa ja tilaa, niin varmaan ne kaikki ois tullu mun mukana kotiin. Olin siellä koiratarhassa katsomassa niitä koiria ehkä puolisentuntia, mutta kyyneleet alkoivat jo valua mun silmistä, joten lähdin pois. Toivottavasti sen koulutuksen jälkeen pääsen hoitamaan niitä ihania elukoita siellä :)IMG_1611 IMG_1568


7 kommenttia:

 1. Kauniita, mutta surullisia kuvia. Hienoa, että pääsit vapaaehtoistyöhön, arvokas juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Olen kyllä iloinen, että pääsen edes näin auttamaan niitä kodittomia eläimiä.

   Poista
 2. ihania koirakuvia!
  http://sarajohannna.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Pelkästään kuvien katselusta tuli jo niin surullinen olo :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on vielä iha ok, mutta sit kun näkee ne kyseiset eläimet livenä, niin tekee mieli jo hakata niitten edelliset omistajat.

   Poista
 4. Todella ihania kuvia ja hyvä postaus!♥

  http://luonnossavalokuvausta.blogspot.fi/

  VastaaPoista