torstai 19. maaliskuuta 2015

Molemmat hurtat koiramiitissä


Viime viikon sunnuntaina me mentiin koiramiittiin, jonka järjesti koirankouluttaja, joka on myös eläinlääkäri. Itse en oo ikinä vielä ollut Seditin kanssa missään miitissä ja Luna on ollut vain bulli-tyyppisten koirien miitissä. Tällä kertaa päätettiin otta molemmat koirat miittiin ja katsoa, että miten ne siellä miitissä tulevat toimeen muitten koirien kanssa. 


Meidän piti olla jo paikalla klo 11:00, joten itse heräsin jo 8 maissa ja vein koirat aamupissalle. Ennen 11 me mentiin raitiovaunupysäkille odottamaan raitiovaunua. Siitä sit hypättiin sen kyytiin. Luna ei yhtään välittäny Seditistä, vaikka sisätiloissa se onkin dominoivampi etenkin Sedittiä kohtaan kuin ulkona.

 Noin 15 minuutin päästä oltiinkin jo tapaamispaikalla, mutta meidän piti vielä kävellä 400m, koska miitin järjestäjä odotti tapaamispaikan toisella puolella. Siinä matkalla Sedit ehti tervehtiä yhtä berninpaimenkoiraa, joka oli ihan ihastunut Sedittiin, vaikka se berni olikin uros. Kai sit Seditin haju on toisenlainen, kun se on kastroitu. Alussa Sedit ei välittäny siitä, että se berni oli kuono kiinni ton persees, mutta myöhemmin sitä alkoi jo ärsyttää se ja näytti jo hampaita. Se berni sitten perääntyi, mutta alkoi taas kulkea ton perässä. Sitten Seditillä meni jo hermot ja näytti hampaita ihan sen bernin kasvojen lähellä ja alkoi juosta karkuun. Silloin sen bernin omistaja kutsui koiraansa ja Sedit sai olla rauhassa.


Parin minuutin kuluttua me oltiin jo tapaamispaikalla ja siellä odottelikin jo miitin järjestäjä ja paljon muita ihmisiä ja koiria. Siinä sitten hieman juteltiin koiran käyttäytymisestä ja sellasesta. Sedit sitten meni sen järjestäjän eteen kierimään maassa, eikä ollu moksiskaan muista koirista. Myöhemmin järjestäjä, eli Hanna alkoi puhumaan, että miten koirat lähestyvät toisiaan positiivisesti, eivätkä halua tapella. Siinä hän sitten sanoi, että koirat, jotka eivät halua minkäänlaista riitaa lähestyvät toisiiaan sivuttain ja just siinä hetkellä Sedit lähestyi sivuttain yhtä collienarttua ja ne haisteli sitten kiltisti toisiaan. Ihan kuin Sedit ois tienny, et mistä se Hanna puhui ja alkoi sitten näyttämään mallia. Olihan se kiva nähdä, että Sedit käyttäytyi todella mallikkaasti isossa koiralaumassa.

Luna taas leikki yhden mustan rescuepennun kanssa. Siinä me sit hieman käveltiin vielä ja pysähdyttiin taas juttelemaan koiran käytöksestä ja käytökseen liittyvistä ongelmista. Siinä sit Sedit alkoi vuorotellen nuuskimaan ja tutustumaan kaikkiin koiriin, jonka jälkeen se taas alkoi kierimään maassa ja sitten se lähti pyydystämään myyriä. Miitin lopuksi yksi tuttava tuli oman rescuepitin kanssa paikalle ja Luna oli onnellinen, kun hän näki jo kolmannen kerran tutun koiran bullimiitistä. Siinä sit me päätettiin mennä kyseisen tuttavan ja hänen tuttavan kanssa koirien kanssa vielä lenkille ja jotain juomaa, jonka jälkeen me palattiin kotiin. Toivottavasti nytten vielä päästään menemään Seditin kanssa vielä moneen miittiin, koska Sedit näyttää tulevan hyvin toimeen isossa laumassa :) 




2 kommenttia:

  1. Löytyipä kiva blogi petsien kautta, sait uuden lukijan! :) Tosi kivoja kuvia ja muutenkin mielenkiintoinen blogi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja toivottavasti tulet viihtymään :)

      Poista