tiistai 9. joulukuuta 2014

Luukku 9: Luna barffaaja

tämä määrä hevosenlihaa riittää Lunalle noin 10 päiväks
Lunalle on sen verran paljon allergioita, että me päätettiin aloittamaan Lunan kanssa barffaaminen. Kuivanappuloista sille sopii vain 2-3 wolfsblutin kuivanappulasäkkiä, jotka maksavat yli 200zl. Samoin Lunalle tuli tilattua pari märkäruokapurkkia, jossa yhdessä on 100% kengurun lihaa ja yksi semmoinen purkki maksaa 2 euroa, samoin se sai pari muuta toista purkkia, joissa on 100% lampaan tai puhvelinlihaa.

Luna tällä hetkellä saa joka päivä ruuaksi wolfsblutin kuivanappuloita, jossa on perunaa ja hevosen lihaa. Siihen se sitten saa muusattuja vihanneksia (kurpitsa, porkkana, parsakaali ja välillä punajuuri ) ja keitettyä hevosen sydäntä ja välillä kieltä. Jälkiruuaksi hän taas saa ihan raakaa hevosenlihaa, jossa on luuta mukana.

Mitä Luna voi syödä?
 • hevosenlihaa
 • kengurunlihaa
 • peuranlihaa(ehkä, ei ole testattu)
 • puhvelinlihaa, biisoninlihaa(ehkä, ei ole testattu)
 • kamelinlihaa
 • lampaanlihaa
 • jäniksenlihaa
 • vihanneksia(kaikki vihannekset)
 • hedelmiä(kaikki hedelmät)
 • marjoja(kaikki marjat)

Enempää en kyllä muista, mutta tuossa taisi olla kaikki, mitä se saa syödä. Kaikille muille lihoille, viljoille, sienille, pähkinöille se on allerginen. Punkkikarkotteista se ei ole allerginen yhdelle karkotteelle, muille se on, parille lääkkeille ja monelle antibiootille se on allerginen, enkä kyllä enempää muista, kun koko kolme sivua paperia oli lueteltu, että mille se on allerginen. Joten mun oli kyllä helpointa luetella, että mitä se saa syödä. Kauhee allergikko kaunotar Luna on, mutta kokonaan valkoiset koirat ovat yleensä allergikkoja. Toivottavasti joku nyt haluaisi ton adoptoida.


Luna on jo alkanut barffauksen pari viikkoa sitten ja neidille todella hyvin maistuu raaka liha, jossa on myös luu mukana, mutta eniten Luna tykkää hevosen hännästä. Meillä on onneksi 100m päässä kodista todella hyvä kauppa, missä on pelkkää hevosenlihaa, joten välillä me saadaan ihan ilmaiseksi jotain luita Lunalle purtavaksi. Kyllä se aito luu paremmin putsaa noita hampaita, kuin joku pedigree, jossa suurin osa on pelkkää viljaa.

Luna käyttäytyy todella hyvin ruuan suhteen, koska hän antaa ottaa ruuan tai luun itseltään, ilman murinaa, eikä se yhtään reagoi siihen jos joku sitä silittää, vaikka se pureskelisikin luuta. Aivan mahtava pakkaus Luna on ja todella nopeasti tyttö oppii kyllä, mutta Luna ei tuu jäämään meille pysyvästi. Sitten, kun joku haluaa adoptoida sen, niin se lähtee sitten uuteen pysyvään kotiin, koska ei Sedit koko elämäänsä voi kahdessa huoneessa asustaa, koska Luna ei sitten millään siedä Sedittiä, vaikka monta kertaa ollaan kokeiltu eri keinoilla. Voi olla kuiteskin, että hän voi mennä kotiin, jossa on vaaleampi ja pienempi koira, koska vaaleitten koirien kanssa se tulee hyvin juttuun ja tykkää niitten kanssa leikkiä.

2 kommenttia:

 1. Lunallahan on paljon erillaisia lihoja mitä se syö kuten: Kengurunliha,kamelinliha ,puhvelinliha :D Sellasii lihoi ei saa suomesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saakkaan edes Puolassa, mutta hevosenlihaa saa, joten siksi me tilataan noita muita lihoja internetistä, kuten Zooplussasta, zooexpress ja semmosilt sivuilt.

   Poista