lauantai 4. lokakuuta 2014

Uusia uutisia


Luna on todella hyvin kotiutunut meille ja toivottavasti se löytäis hyvän ja rakastavan kodin loppuelämäksi. Nytten kuiteskin se voi todella hyvin meidän luona, vaikka Seditin kanssa kotona se ei tuu ihan hyvin toimeen, mutta ulkona ne ovat todella kilttejä kaveruksia. Toivottavasti jonkun ajan päästä niistä tulee ihan hyvät ystävät. Ulkona Luna käyttäytyy todella hienosti muita koiria kohtaan, vaikka sen silmistä huomaa, että se haluais dominoida jokaisen koiran, mutta toivottavasti sterkkauksen ja koulutuksen jälkeen se ei ois enään niin dominoiva, vaikka tällä hetkellä se haluaa vain dominoida Seditin.

Lunan tassu (missä oli todella paha paise) voi jo paljon paremmin, mikä näkyy yllä olevassa kuvassa. Koko jalka ei oo enään niin turvoksissa, kuin meille tullessaan. Vielä vähän punainen se on, mutta kivasti alkavat uudet valkoiset karvat kasvamaan. Parin viikon päästä jalka pitäisi olla jo melkein kokonaan terve, jossei aikasemmin. Nytten kuiteskin, kun eläinlääkäri otti sen nesteen pois paiseesta, niin se paise ei oo enään niin iso, minkä lainen se oli alussa. 

IMG_9249 IMG_9248
IMG_9236 IMG_9240

Noin viikko sitten me mentiin Lunan ja Seditin kanssa lenkille kaupunkiin. Luna ei yhtään tykänny siitä, että Sedit sai kulkea edessä. Se koko ajan vinkui ja yritti päästä Seditin edelle. Sedit taas oli oikein ylpee, kun se näki ettei Lunaa päästetä lauman johtajaksi ulkona. Todella kivasti Sedit ja Luna kulkivat kaupunkiin saakka, vaikka Luna koko ajan vilkaisi, et milloinkohan olisi se oikea aika dominoida Sedit. Onneksi se ei kuitenkaan välittänyt niin hirveesti Seditistä ja Sedit sai rauhassa kulkea Lunan edellä tai vierellä.

Krakovan keskustorilla Luna käyttäytyi todella mallikkaasti, eikä yhtään välittänyt siitä isosta ihmismäärästä. Tämä uutinen, että Luna ei välitä suuresta ihmismäärästä, eikä pelkää ihmisiä auttaa varmasti sitä löytämään hyvän kodin. Lopuksi päätin myös ottaa pari kuvaa neitokaisesta. Todella kärsivällisesti se antoi ottaa kuvia ja pysyi hyvin paikalla. Sieltä me sitten jatkettiin matkaa vielä wisla joelle.

IMG_9284 IMG_9262

Wislalla Luna halusi heti rynnätä veteen, mutta valitettavasti eläinlääkäri sanoi, että se ei voi vielä uida, koska sen pitää ekana toipua. Wislalla sitten tein sen päivän viimeisen kuvaussessionin Lunalle. Melkein jokaisessa kuvassa sillä oli sellanen suuttunut ilme. Noin kolmen tunnin päästä me mentiin kotiin, koska Luna oli jo kauheen väsynyt.

Viis päivää sitten me mentiin taas Wislalle Seditin ja Lunan kanssa. Tällä kertaa niitten lenkki meni jo paljon paremmin, vaikka Luna ei vieläkään tykänny siitä, että Sedit kävelee edellä. Wislan luona päästin Seditin hihnasta pois ja kaunotar sai pitkän hihnan. Lunaa vielä me ei uskalleta päästää irti, koska se on ollu meillä vasta viikon. Sitten kun se tulee olemaan terve, niin sitten vasta me voidaan opetella sitä kulkemaan vapaana. Joissakin kuvissa voitte huomata, että Lunalla ei ole hihnaa, mutta sillä oli hihna, mutta leikkasin sen hihnan pois kuvasta, koska se hihna pilasi ihan täysin sen kuvan.Onneksi meille oli mukana pallo, joten Luna pääsi myös juoksentelemaan vähän pallon perässä. Sedit oli taas kiinnostunut hajuista ja kaivelemisesta. Luna olisi voinut varmaan koko päivän juosta paljon perässä, mutta valitettavasti sitä ei vielä saa väsyttää paljon, koska sillä oli kurkkutulehdus, mutta pari kertaa se kuitenkin sai juosta pallon perässä. Todella nätisi kuiteskin se antoi ottaa pallon pois, mikä tarkoittaa, että se ei ole agressiivinen, kun siltä yrittää ottaa lelun pois. Itse en ole ainakaan nytten huomannui mitään huonoja puolia Lunassa, paitsi se, että se on dominoiva Sedittiä kohtaan ja se välillä haukkuu, jos se jää yksin kotiin. Onneksi yksinolo alkaa mennä jo parempaan suuntaan, joten koulutuksesta on ollut hyötyä.


IMG_9298 IMG_9293

Tänään me mentiin taas eläinlääkäriin, koska meille oli jo aika varattu viikko sitten. Aamulla jouduin heräämään yhdeksän maissa, koska yli kymmeneltä meillä oli aika varattu. Söin sitten siinä äkkiä aamupalaa. Aamulla Sedit alkoi aika pahasti yskimään ja olin aika huolissani siitä, joten me päätettiin ottaa se mukaan eläinlääkäriin. Puol kymmenen me mentiin odottamaan pysäkille raitiovaunua ja onneksi meidän ei tarvinnut odottaa kauaa, kun raitiovaunu tuli paikalle. Matka eläinlääkäriin meni todella hyvin ja Luna käyttäytyi todella hyvin raitiovaunussa.

Vartin kuluttua me saavuttiin paikalle ja onneksi jonossa odotti vain yksi koira, eikä ollut kauheeta jonoa, kuten yleensä siellä eläinlääkärissä on. Joten rauhassa saatiin odottaa meidän vuoroa. Parin minuutin kuluttua eläinlääkäriin saapui 1-vuotias rescuepoika. Luna oli ihan innoissaan ja se koko ajan halusi leikkiä sen toisen koiran kanssa. Toinen taas mietti koko ajan, et miten se pääsis Lunan selälle. Sedit taas oli ihan suuttunut ja pisti oman päänsä mun jalkojeni väliin piiloon. On se kyllä ihme, että Luna haluaa leikkiä muiden koirien kanssa ulkona, mutta Sedittiä kohtaan se on dominoiva sisällä, mutta ulkona se ei siitä välitä.

Vihdoin eläinlääkäri sitten kutsui meidän huoneeseen ja Luna sai kaikki tarvittavat rokotukset ja kuulemma sen korvatulehdus on jo melkein kokonaan hävinnyt ja tassu alkaa näyttää jo todella hyvältä. Samoin sen kurkkutulehdus on myös melkein kokonaan hävinny, mutta valitettavasti Luna näköjään tartutti Seditin, koska eläinlääkäri tutki Seditin ja sanoi, että nytten Seellä on kurkkutulehdus. Sedit sitten sai kolme piikkiä ja parin päivän kuluttua sen pitäisi olla jo terve, jos kaikki menee hyvin. Joten nytten sitten tiedän, miksi Sedit aamulla alkoi kauheesti yskimään. Kuulemma myös Lunalla oli jonkun aikaa sitten myös synnyttäny pennut, kun siltä tuli vielä maitoa. Huomenna me ilmoitetaan niillee ihmisille (jotka ottivat Lunan pois, kun edelliset omistajat eivät yhtään hoitaneet Lunaa), että he menisivät tarkistamaan, että onko siellä vielä niitä pentuja vai onko ne jo uusissa kodeissa. Nimittäin itse en kyllä halua, että Lunan pennut joutuisivat jonnekkin pentutehtaalle, kuten Luna joutui.

Kotiin me saatiin yli 8 rokotusta, joista kaksi niitten pitäisi saada huomenna. Samoin me ostettiin kalanmaksaöljyä ja tarvittavat lääkkeet. Seuraava aika meille on varattu torstaille, joten toivottavasti tässä viikon aikana Seditin olo paranee ja Lunan tassu alkaa myös parantumaan.


4 kommenttia:

 1. Hieno että Lunalla menee hyvin :)
  Olen jo pitkään kuitenkin miettinyt, että miksi Seditillä on aina lenkillä niin kamalasti rompetta päällä? Kuvasta näkyy että valjaiden lisäksi sillä on peräti kaks kaulapantaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on vain punkkipannan lisäksi kurkkari ja valjaat. Kurkkari sillä on aina varmuuden vuoksi päällä.

   Poista
  2. Jaa se on punkkipanta, no eihän tämmönen vanha tunnista enää :D Vois varmaan itekki pitää omalla koiralla pantaa aina kaulas, jos valjaat sanoo ittensä irti. :)

   Poista
  3. Aika moni on luullu, et se on ihan tavallinen panta :D

   Poista