torstai 12. joulukuuta 2013

Luukku 12: Oiskohan se sittenkin sekarotuinen?

Monet ihmiset ovat jo kyselleet tätä minulta, että onko Sedit ihan puhdasrotuinen dobberi?Minuakin vähän ihmetyttää tämä.Seditin pää ei oikein muistuta dobberin päältä ja korvatkin ovat puolilupat, mutta rakenteeltaan muuten se näyttää dobberilta.Voi olla että se on puhdasrotuinen dobberi ja sillä on paperit, mutta jos jollain on ne paperit niin sen edellisellä omistajalla, joka on ihan tuntematon minulle.Yksi petsieläinen sanoi että Seditin pää muistuttaa vinttarin päältä.Kyllä se vähän muistuttaa, mutta jos siinä oisi vinttaria niin uskoisin että se oisi rakenteeltaan hoikempi.

Kuka nyt seropilta typistäis hännän?No onhan niitä tyhmiä ihmisiä jotka ihan huvin vuoks typistävät seropilta hännän tai sit se joudutaan typistämään esim jonkun vakavan murtuman takia.Sit kun me mennään eläinlääkäriin niin kysästään sit et onko se ihan puhdas dobberi.Mutta tuskin kukaan sitä oikeeta totuutta tulee ikinä tietämäänkään, ilman Seditin edellisiä omistaija.Olisi todella kiva tietää mitä mieltä olette Seditistä ja sen rakenteesta ja oiskohan se rotupi tai seropi.

Epätarkka rakennekuva Seditistä


10 kommenttia:

 1. Luulen kuitenkin, että se on kyllä puhdasrotuinen. :))

  VastaaPoista
 2. Onko blogin osoitteessa tarkoituksella tuo kirjoitusvirhe "whit"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kirjoitusvirhe.Jouduin pistämään noin, koska with oli jo varattu :/

   Poista
 3. Petsiestä ja täältä blogista kun oon kuvia kattonu, niin mun silmään ei kyllä näytä mitenkään päin 100% puhtaalta dopperilta. Tietty vähän paha sanoo pelkistä kuvista, kun ei oo koiraa livenä nähnyt mutmut... Eiköhän tossa kuitenkin suurinosa dopperia oo. :)

  VastaaPoista
 4. olisihan se hoikemmpirakenteinen, jos se ei olisi noin lihava.
  ja hänän typpäämisellä ei voi sanoa koiran olevan puhdasrotuinen. joissain maissa (ja ilmeisesti puolakin lukeutuu niihin maihin) riittää, että koira muistuttaa pahamainesta rotua, riittää typistämään siltä koiralta ruumiinosia.
  eikä sedit muistuta lainkaan puhdasta dobberia. pää on ensimmäinen johon kiinnittyy huomio, samoin rakenteessa on jotain mikä ei osu dobberiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuossa kuvassa se voi näyttää vähän pönöltä, koska Sedit halusi heti ruoan jälkeen mennä ulos, eikä se ruoka siellä mahassa ehtiny sulata kokonaan.Voin tässä lähipäivinä pistää taas rakennekuvan siitä.Sedit painaa nytten 34 kiloo, joten ei se musta ole niinkään lihava.

   Poista
 5. Seropiksi epäilisin, kuten muutkin, on tuo pää sen verran oudon mallinen. Hieno koira kuitenkin:)

  VastaaPoista
 6. Omasta mielestäni näyttää ehdottomasti seropilta. Ja kuten jo joku aiemmin mainitsi, niin on ehkä hieman turhan tuhdissa kunnossa.

  VastaaPoista
 7. Komppailen anoja, ei papereita, ei rotua. Taustalla on varmasti vinttaria tai muita rotuja, eiväthän ne koko rakennetta muuta. Ja vaaka ei kerro ylipainosta, jos maha tuolla tavalla roikkuu, niin vähän on liikaa plösöä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo mitään todistusta siihen että onko se seropi vai rotupi ja eikä se pelkkä paperi kerro sitä oikeeta totuutta. Voi olla, että se on dobberi mix tai puhdasrotuinen paperillinen koira, mutta mä en voi sanoa, että se on seropi tai puhdasrotunen, kun mulla ei oo mitään todistusta siihen. Joten Sedit on koira, joka muistuttaa dobberia. Vinttarin oon itse lukinnu pois, koska olen nähnyt netissä monta Sedittiä muistuttavaa puhdasrotuista dobberia, joilla oli samanlainen pää kuten Seditilläkin, mutta en voi silti sanoa, että se on 100% seropi tai 100% rotupi.

   Poista