tiistai 17. syyskuuta 2013

Kysymyspostauksen vastaukset

Linda Hartikainen:Jos oot kerran (ehkä) hankkimassa sitä staffii/amstaffii/pittii nii mitä ylipäätänsä haluat tulevaisuudessa koiralta?

vastaus:Ainaskin haluan että olisi ystävällinen ihmisiä kohtaan ja harrastushaluinen, mutta melkein kaikki vaatii oikeanlaista kasvatusta.

Elsicx:Miksi juuri Dobermanni?
Oletko miettinyt toista koiraa itsellesi?


vastaus:Alussa meille piti tulla russelimix, mutta kävi sit niin että joku muu oli koiran ottanut.Alettiin sitten etsimään jotain toista koiraa Koran kaveriksi.Kora oli meidän entinen vinttari.Itse löysin pari kivaa paimenmixsiä ja pari pittii.Yhtenä päivänä äiti katteli yhtä dobberia netissä ja itse olin myös vähän kiinnostunut koirasta.Äiskä on itse kasvattanu dobbereita, joten ei ihme että hän ihastuis siihen.Itse lähin mummon luokse pariks päiväks.Äiti tuli minua sitten hakemaan.Itse en melkein kiljunu onnesta kun näin Dragonin.Ennen en ollu yhtään kiinnostunut dobbereista, mutta nytten minusta rotu on mahtava!

Tänä vuonna tuskin meille tulee toista koiraa, mutta jos kaikki menee hyvin niin ensi vuonna voi tulla, mutta en voi vielä mitään lupailla :)

Anonyymi:Paras ominaisuus Dragonissa?


vastaus:ilmeet ovat ainaskin yksi asia ja toinen asia on se että ruoan eteen Dee tekee melkein mitä vain :D
Jenny:Mitkä sun kriteerit on seuraavalle koiralle? Siis kun sulla on nyt tässä vuoden aikana ollu lista ykkösenä koolie, sheltti, pitti, bc ja vaikka mitä ja kaikki vielä käyttiksinä :D

Jajajaja, mitä haluaisit koiran kanssa päästä kokeilemaan ja miksi?
Vielä klisee kyssä, mitä mieltä olet seropeista?


vastaus:Onhan mulla noita lemppareita ollu monta, mutta nytten oisi vain kolme rotua mietinnässä.Väri on minulle ihan sama, kunhan pennulla olisi hyvä luonne ja olisi terve.Itse enemmän tykkään käyttiksistä.Jotenkin se rakenne on vain kivempi.Tuskin tulevan koiran kanssa edes tulen käymään näyttelyissä.

Itse haluaisin kokeille tokoo, agii, verijälkee, canicrossia, frisbeen heittoo ja jälkee.Ehkä myös koiratanssiakin.Tokosta ja agista olen jo vuosi sitten ollu kiinnostunut, joten sitä pitäis sitten tulevan pennun kanssa kokeilla ja haluaisin myös kokeilla vähän uusiakin lajeja, mutta katsoo nytten :)Eikä tuo pentuasia ole täysin varmaa vielä, tänä vuonna ainaskaan penneä ei tule.

Mulla ei ole mitään seropeja vastaan.Minusta ihan vapaasti voi seropeja kasvattaa, jos kaikki on hyvin harkittu, eikä ala pentutehtaileen.Ehkä sitten joskus kun muutan omaan asuntoon niin tulee seropi.Yksi plussa seropeissa on se että ne ovat paljon terveempiä kuin rotupit, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä että oisin rotupeja vastaan :DMolemmat ovat minulle tasavertaisia.

22 kommenttia:

 1. ooh! Pitti! sellasessa on kiva määrä koulutettavaa! mie haluaisin meille toisen koiran ja ehkä ens vuonna meillekki se tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleeko sulle ensi vuonna vai pitti? :3Itselläni on kolme vaihtoehtoo pitti,aussi tai dobbe

   Poista
  2. Haluaisin mie sellasen mut aattelin eka ottaa saken mahdollisesti näyttölinjasena. mut sellasen näyttölinjasen jonka kans voi tehä muutaki ku näyttelyissä pyörimistä eli pitää kattoo vanhemmat tarkkaan c;

   Poista
  3. Tuskin sellasen liuskaselän kanssa voi harrastaa agia ja jne..

   Poista
  4. liuskaselän.
   Eipä ne kaikki näyttökoirat sellasia ole. Ja olen kyllä malamuutinki nähny agiradalla että ei sen puoleen.

   Poista
  5. Vou!Mä oonkin nähnyt staffin agiradalla.Ja onko malamuutilla liuskaselkä?

   Poista
  6. ei ne käyttölinjasetkaan ole mitään suoria selältään. lantio laskee niilläkin ja takakoivet saa taivutettua samaan asentoon kuin näyttölinjasillakin. liikkeetkin on samat. pienesti käyttikset ovat kropaltaan parempia, mutta ei niin paljoa kuin hehkutetaan.

   Poista
  7. suurin osa on, mutta koita ymmärtää että puhun sakemanneista joilla on tälläinen selkä.http://static.ebayclassifieds.com/static/1309040702/img/category_info//pets/dogs-puppies/german-shepherd.jpg.Enkä sellaisia joilla selkä taipuu ihan pikkasen alaspäin

   Poista
  8. no niitä löytyy yksi tuhannesta. eli erittäin vähän enää. kyllä se pitäisi osata myöntää että jotkut rodut on jo sitä mitä on, ei niitä kummemaksi tulla (ainakaan seuraamaan 20-30 vuoteen) saamaan. sakemannin (ja painotan edelleenkin, että linjaan katsomatta) ohella tällaisia on esimerkiksi englanninbulldoggi.

   Poista
  9. englanninbuldogeista on jo sanottu kymmenen vuotta sitten että rotu menee parempaan suuntaan, mutta ei ole mitään muutosta tullu.Mun puolesta enkunbullien kasvatus voisi loppua kokonaan.

   Poista
  10. jep. ihan vois pitää nyrkkisääntönä, että jos rotu ei pysty edes lisääntymään ilman ihmisen avustusta, ei sitä pitäisi myöskään olla. enkkubullit on jalostettu niin onnettoman rakenteisiksi, että astumisessakin uros tarvitsee apua - mutta aika useinhan näitä tästä syystä keinosiemennetään.. ja sitten tulee synnytysongelmat ja keisarinleikkaus... koira parat :/

   Poista
  11. Ajatella vielä sitä että pelkkä juokseminen tarvii isoa vaivaa.

   Poista
 2. "Itse enemmän tykkään käyttiksistä.Jotenkin se rakenne on vain kivempi."
  Ja näin lähdetään viemään käyttölinjaisia koiria samaan suohon kuin näyttelylinjaisia; otetaan vaan käyttökoira kun on kivan näkönen. Viis siitä, onko koiran kapasiteetti liikaa sinun koiratanssimiseesi...

  Sulla on aivan laidasta laitaan rotuja listalla. Pitti ja sheltti on aivan kaksi eri mailmaa. Jotenkin tulee olo, ettet tiedä itsekään millaisen koiran haluat, kun rodutkaan ei millään tasolla ole tasavertaisia, jos mietitään käyttöominaisuuksia ja koiran koulutettavuutta ja luonnetta ylipäätään.

  Ja mitä tulee sakemanneihin, käyttölinjaisetkin ovat niin suuria että agiradalla se häiritsee. Sakemannit ei muutenkaan ole agilitykoiria, vaan palveluskoiria. Sääli sitä rotua ylipäätään linjaan katsomatta, kun myydään pikkutytöille hassun hauskaksi toko-vuffeksi... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä ihmeen nurkasta sä vedit ton et mää haluan sakemannin :DEn oo ikinä halunnu sakemannii, eikä pelkät sakemannit ole jaettu käyttölinjaisiin ja näyttölinjaisiin.Eli sinä olet sitä mieltä, että jos ihminen ei halua liuskaselkä sakemannia niin hänen on silti pakko ottaa sellainen?Minä en myöskään näe mitään outoa siinä jos ihminen haluaa joko pitin tai aussin.Luuletko tosiaan että mua voisi kiinnostaa joku tuon näkoinen koira?-->http://1.bp.blogspot.com/--XYzh12AQac/UjIJzPgwowI/AAAAAAAAAnk/H0FFrqV3CEM/s1600/HYIOIKEESTI.jpg.Kyseessä siis näyttelylinjainen sakemanni.

   Poista
  2. miksi et julkaissut kommenttiani? etkö kestänyt kyseenalaistavaa keskustelua?

   Poista
  3. En ole mitään viestiä sinulta saanut, enkä ole poistanukkaan.

   Poista
  4. kyllä kirjoitin pitkän vastauksen mutta voihan asian kieltää noinkin, jos ei osaa vastata muuten kuin itkemällä :)

   Poista
  5. Minulla on jo tarpeeksi bugeja bloggerin kanssa, joten ei aina kaikki viestit tule perille :)Ja voithan sinä kirjoittaa kyseisen viestin uudestaan, jos jaksat.

   "Ja mitä tulee sakemanneihin, käyttölinjaisetkin ovat niin suuria että agiradalla se häiritsee. Sakemannit ei muutenkaan ole agilitykoiria, vaan palveluskoiria. Sääli sitä rotua ylipäätään linjaan katsomatta, kun myydään pikkutytöille hassun hauskaksi toko-vuffeksi... :/"

   Voisitko kertoa missä olen sanonut että haluan sakemannin?Pitää tulla oikein anonyymisti tänne pätemään, ettei kukaan saisi tietää kuka olet :)

   Poista
  6. voi rakas kun en ole missään sanonut että sinä sakemannia olisit hommaamassa. vaan kommenttini liittyy tähän "Tuskin sellasen liuskaselän kanssa voi harrastaa agia ja jne."
   agilityyn sakemanni, niin ns. suoraselkäinen kuten liuskaperänen, aivan liian suuria rotuja. iso koko tulee häiriöksi suorituksessa, kun lajista on tullut turhankin tekninen. rimat kolisee ja samalla kolisee noin suuren koiran luut ja jänteetkin.. agilityssa parhaimpia rotuja ovat atleettisemmat ja notkeammat koirat. sakumannejen ominaisuudet on jalostettu palveluskoiralajeihin http://www.palveluskoiraliitto.fi/

   anonyymisti kommentoin kun tunnusta ei ole eikä tule. en tee sillä mitään. jos et halua anonyymien kommentteja blogiisi, estä ne. niin kauan kuin estoa ei ole, niitä myös tulee.

   Poista
 3. Sen verran, että "yksi plussa seropeissa on se että ne ovat paljon terveempiä kuin rotupit". Eivät ne sen terveempiä oikeastaan ole, seropeja vaan tutkitaan niin paljon vähemmän kuin rotupeja, ettei näyttöä niiden vioista ja ongelmista ole. Jos jalostaa erirotuisilla koirilla, tuloksena on varmasti yhtä sairaita otuksia, kuin jos käyttäisi kahta sairasta saman rodun edustajaa. Mutta mun on aina pakko päästä vaan sanomaan tästä :-D

  Mutta onnea ensi vuodelle pentusuunnitelmiin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oorait :)

   Katsotaan nytten tuleeko edes ensi vuonna sitä pentuu

   Poista
 4. "Onhan mulla noita lemppareita ollu monta, mutta nytten oisi vain kolme rotua mietinnässä.Väri on minulle ihan sama, kunhan pennulla olisi hyvä luonne ja olisi terve.Itse enemmän tykkään käyttiksistä.Jotenkin se rakenne on vain kivempi.Tuskin tulevan koiran kanssa edes tulen käymään näyttelyissä."

  Jäi niin toi häiritsemään...
  Siis 1. Mistä hlvetistä sä tiedät että se pentu pysyy terveenä? Kaikkia riskejä tulee kokoajan...
  2. Käyttiksien rakenteen takia haluut käyttiksen. SIIS MITÄ HELVETTIÄ OIKEESTI. 13vuotiaan päässä pitäis ton verran järkeä olla, toivon mukaan :D Käyttikset on KÄYTTÖÄ varten, sulla ei oo mitään harrastus kokemuksia tyyliin. Samoin noi rotu vaihtoehdot heittelee millon missäkin, oon aika varma ettei sun hommat riittäis esim koolielle.
  3. Näyttely linjainen ei TODELLAKAAN tarkota että pitää käydä näyttelyissä.. ne on rauhallisempia. Jos otat KÄYTTÖkoiran niin se vaatii niin paljon enemmän. Otat hömppaily koiraksi KÄYTTIKSEN. Voi lapsi rakas oikeasti.
  Ota ny koirista selvää, samoin linjoista :--D
  Joo sori kiehun :)

  T:Mirandaa

  VastaaPoista